Sade Sütlaç



Sade sütlaç, Sade sütlaç tadına bir türlü sıraladığımız geleneksel bir tatlı çeşididir. Oldukça eski zamanlardan günümüze kadar gelen ve hala çok sevilen sütlaç, özellikle bayram günlerinin olmazsa olmazıdır. Bayramlarda hemen hemen her evde bulunan sütlaç birçok kişi tarafından severek ve beğenilerek tüketilen bir tatlıdır. Sütlaç yapımı deneyim isteyen bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolay gibi görünse de sütlaç yapımında önemli püf noktalar vardır. En önemli püf noktalardan biri sütlacın pişme süresini ayarlayabilmektir. Tadını ve kıvamını ayarlamakta yine önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Büyük, küçük herkes tarafından sevilen Sade sütlaç besleyici olması ile ve vücuda faydaları ile bilinmektedir. Sağlık açısından oldukça faydalıdır ve besin değerleri yüksektir. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı eşsiz bir lezzettir. Soğuk olarak tüketilen sade sütlaç sıcak günlerde harareti engelleyen en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Misafir alımlarında da ikram olarak en güzel alternatifler arasındadır. Sizde evde sade sütlaç yapmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Sade sütlaç için gerekli olan malzemeler
  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Sade sütlaç yapılışı

Öncelikle pirinci yıkayın ama çok fazla yıkamayın.
Sade Sütlaç

Pirincin nişastasını yıkama sırasında tamamen alırsanız sütlacın özleşmesi zor olur. Pirinci yıkama işlemi bittikten sonra derin bir tencere içerisine pirinci koyun ve ocağın altını yakın. Üzerine bir miktar su ekleyin ve pirinci pişirin. Pirincin ilk önce suda pişmesinin sebebi, su olmadan sütte pişen pirincin tadının ağır olmasıdır. Su ile pirinci biraz pişirdikten sonra pirinci kontrol edin. Yumuşamış ise ve taneler açılmışsa pişmiş demektir. Artık pişen pirinç içerisine sütü ilave edebilirsiniz. Sütü ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin ve kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Tencerenin de kapağını yarım bırakarak kendi halinde pişmeye bırakın. Ara ara karıştırarak pirincin özleşme sırasında dibini tutmasına engel olabilirsiniz. Süt ve pirinç bir müddet pişince yüzü kaymak tutacaktır. Pişen sütün yüzü kaymak tutunca şekeri ilave edebilirsiniz. Şeker eklenince biraz daha ara ara karıştırarak pişirin. Şeker le beraber yaklaşık 10 dakika daha pişince ocağın altını kapatabilirsiniz. Sütlaçlar sıcakken kaselere bölüştürün ve ılık bir hal alana kadar masa veya tezgah üzerinde bekletin. Kaseler ılık olunca artık buzdolabına koyabilirsiniz. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Sade sütlaç hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 10:58:38





Sade Sütlaç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Sade Sütlaç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Güllaç Kaç Kalori

Güllaç kaç kalori; hem faydalı hemde hafif olan güllaç, ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Güllaç tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Diyet uzmanlarının belirttiği gibi, 1 dilim ekmeğe, 1 su bardağı süte...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremalı Sütlaç Tarifi, Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılardan biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır ve bir çok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pir...

Atom Sütlaç Tarifi

Atom Sütlaç Tarifi, Türk mutfağını vazgeçilmezleri arasında olan hemen hemen her damak tadına uygun olan sütlacın birçok tarifi bulunmaktadır. Sütlaç yapımında kıvamı tutturmak ve şeker oranını ayarlamak biraz ustalık isteyen bir...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018