{ "title": "10 Kişilik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/10-kisilik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 03:34:21", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "10 Kişilik Sütlaç Tarifi, En çok istenen ve en çok arzu edilen tatlı olan sütlacı sevmeyen yoktur. Üstelik bir kez hazırlandığında da birçok kâse sütlaç çıkarak fazla gelecek olan misafire sizi mahcup etmez. Ben özellikle kalabalık gelen misafirlerim de ya da gün menülerinde tatlı olarak sütlaç yapmayı tercih ediyorum. Hem yapımı kolay hem de hazmı kolay ve mideyi rahatsız etmemesi nedeni ile de bu tatlı şerbetli tatlılara nazaran daha çok tercih edilir. Uzak Doğu ülkelerine baktığımız zaman sütlacı çok fazla yaparak bir yemek gibi, sıcak olarak ikram eder ve tüketirler. Ancak bizim Ülkemiz, sütlacı soğuk olarak ve tatlı niyetine tüketir. Ayrıca soğuk olarak sütlacı tüketmek, Sütün kendini toparlayıp kıvama gelmesi ve yoğun bir tat vermesini sağlar.

10 Kişilik Sütlaç Tarifi Malzemeleri
NOT: Kıvama gelmez ise bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı sıcak suyun içinde eritip süte aktarın. Yavaş yavaş döküp sürekli karıştırın. Yoksa topak topak olur.

10 Kişilik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

10 Kişilik Sütlaç Tarifi için, Öncelikle üç çay bardağı kırık pirinçleri musluk suyunda iyice yıkayıp, süzüyoruz daha sonra geniş bir kabın içine süzülen pirinçleri aktarıp, dört çay bardağı suyun içinde haşlamak üzere ocağın üzerine alın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Ayrıca topaklanmaması için sürekli karıştırın. Haşlanan pirinçlerin daha sonra süzüp bekletin. Dört litre doğal inek sütünü derin bir tencereye alarak kaynatın. Daha sonra haşlanan kırık pirinçleri sütün içine ekleyin. Kıvama gelene kadar sık sık karıştırın. Şayet yoğun sütlaç kıvamına gelmez ise bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı sıcak su içinde eriterek sütlacın içine yavaş yavaş döküp, hızlı hızlı karıştırın. Yoksa sütlacın çürümesine ve sütün dalgalanmasına neden olur ki bu da sütlaç da hiç istemediğimiz bir görüntüdür ve sütlacın tadını ve görüntüsünü bozar.

10 Kişilik Sütlaç Tarifi, Kıvama gelen sütlacın içine şekerini ayarlamak için azar azar üç su bardağı toz şekeri döküp karıştırın. Birden dökerseniz sütlaç şerbetlenir. Bu nedenle yavaş yavaş dökün. Daha sonra aromasını ayarlamak için arzu edenler ve vanilya tadı sevenler bir paket şekerli vanilya döküp karıştırıp daha sonra ocağı kapatabilirler. Ancak ben limon kabuğu rendesini daha çok beğeniyorum. Bu nedenle ocağın altını kapattıktan sonra bir adet limon kabuğunu sütlacın üzerine rendeleyip karıştırıyorum. Ocağın altı hala açıkken limon kabuklarını rendelemeniz, limon kabuğunu acılaştırıp sütlaca acı ve ağır bir tat vermesine neden olacaktır. Bu nedenle ocağın altının kapalı olduğundan emin olun. Arzu edenler aynı işlemi uygulayarak portakal kabuğu rendesi de kullanabilirler. Ancak benim tercihim her zaman limon aromasından yanadır.

10 Kişilik Sütlaç Tarifi, Tarifimiz tam olarak on kişilik tarife göre ayarlanmıştır. Sütlaçların sunumunu yapacağınız şık servis kaselerinden on tanesine sütlacı doldurarak oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra arzu ettiğiniz, iri kıyılmış fındık kırığını ya da iri kıyılmış ceviz kırığını ya da iri kıyılmış fıstık kırığını ekleyerek buz dolabında yaklaşık olarak bir saat bekletin. Ben bir saatten daha fazla bekletiyorum. Böylece sütün yoğunluğu artıyor ve daha sonra dışarı çıkartıp birkaç dakika dinlendikten sonra servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }