{ "title": "12 Kişilik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/12-kisilik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 11:43:42", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "12 Kişilik Sütlaç Tarifi, süt ile hazırlanan en lezzetli tatlılardan birisi de sütlaç desek herhalde hakkını yememiş oluruz. Her yaştan herkesin en çok severek tükettiği en hafif sütlü tatlılardan birsidir. Özellikle yaz aylarında ve ramazan ayında orucu açınca günlük şeker ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayan ve ağızları tatlandıran nefis bir lezzettir. Genellikle her evde belli miktarlarda sütlaç yapılmaktadır. Ancak kalabalık evler için özellikle 12 kişilik bir aile için bol süt kullanılarak sütlaç hazırlamak gerekir. Eğer köyden size taze olarak gelen sütün araya gitmesini istemiyorsanız sizde 12 kişilik sütlaç tarifi ile bolca lezzetli sütlaç yapabilirsiniz. Pişirdiğiniz sütlacı hem aileniz ile hem de komşularınız ya da sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Özellikle 12 kişilik sütlaç tarifinin yapılışı oldukça pratik olmasının yanı sıra lezzeti ile de damak zevkinize uygun olmaktadır. Ayrıca sütlacı pişirirken isteğe göre farklı tatlar katabilirsiniz, mesela damla sakızı, vişne, kayısı, vanilya gibi farklı tatlar ekleyerek muhteşem sütlaçlar hazırlanabilir. Özellikle sadece süt ile pişirilen sütlaç protein açısından en sağlıklı olan tatlı çeşidinden birisidir.

12 Kişilik Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
12 Kişilik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş ve büyük bir tencerenin içine taze yeni sağılmış olan inek sütünün içerisine suyu ilave edip iyice fokur fokur kaynatalım. Ardından inek sütü kaynarken pirincin nişastasının gitmesi için bol su ile iyice yıkayalım. İyice kaynayan sütün içerisine yıkadığımız pirinçleri katalım ve ocağın altını orta ateşe getirelim. Bu şekilde sütün içindeki pirinç yaklaşık olarak bir saat kadar iyice pişirilmelidir. Bir saat kadar pirinç piştikten sonra toz şekerini ilave edelim ve şeker ile 10 dakika kadar sütlacı kaynatalım. Sütlaç piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Bu arada sütlaç mutlaka ilk sıcağını attıktan sonra cam kaselerin içerisine konulmalıdır. Bütün kaselere sütlaç paylaştırıldıktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırılmalıdır. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine toz tarçın serpilerek servis yapalım. Arzuya göre dondurma çeşitleri ile de sütlacı ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }