{ "title": "15 Kişilik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/15-kisilik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 07:27:07", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
15 Kişilik Sütlaç Tarifi, Sütlaç yapımı son derece kolay ve pratiktir. Sizde sevdiklerinizle hafif ve mideye baskı yapmayan pratik bir tatlı hazırlamak istiyorsanız hemen sütlaç yapımına başlayabilirsiniz. Mutlaka deneyin Pişman olmayacaksınız.

15 kişilik sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
15 Kişilik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir orta boy kâsede kırık pirinçleri ve bir yemek kaşığı baldo pirinçleri musluk suyunda iyice yıkayıp süzün. Daha sonra derin bir tencereye koyup ocağın üzerine alın. Daha sonra üzerine iki su bardağı su ilave edin ve ocağın altını yakın. Hafif diri kalacak şekilde suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra suyunu çekince üzerine azar azar acele etmeden beş litre sütü döküp hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra kıvama gelmesine yakın bir su bardağı sıcak su içinde iki yemek kaşığı mısır nişastasını eriterek süte azar azar döküp hızlı hızlı karıştırın. Yoksa mısır nişastası süt ile kaynaşmaz ve topak topak olur. Bu da son derece kötü bir görüntüye sebep olur. Bu durum sütlaç da hiç de olmasını istemediğimiz bir görüntüdür. Daha sonra kıvama gelene kadar ara ara karıştırın ki dibi tutmasın ve topak topak olmasın. Daha sonra sütlaç kıvama geldiği zaman artık şekerini ayarlayabilirsiniz. Şekeri azar azar döküp sütlacı diğer bir yandan karıştırın. Şekeri kıvama gelmeden dökerseniz şekeri çok kaynamak zorunda kalacağından şerbetlenir ve bu durum sütlacın tadını ve görüntüsünü bozar. Bu nedenle sütlaç da buna çok dikkat edin.

15 Kişilik Sütlaç Tarifi, Son olarak pişen sütlacın aromasını ayarlamak için vanilya aroması sevenler, ocağın altını kapatmadan bir paket şekerli vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabilirler. Ancak ben limon kabuğu rendesini daha çok yakıştırıyorum. Bu nedenle ocağın altını kapattıktan sonra bir adet büyük boy limonu sütlacın üzerine rendeleyip karıştırıyorum. Daha sonra sütlacın sunumunu hazırlayacağınız şık cam servis kaselerine doldurun. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buz dolabında yaklaşık olarak bir saat kadar dinlendikten sonra üzerini fındık, fıstık ve ceviz kırıkları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }