{ "title": "2 Kilo Sütten Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/2-kilo-sutten-sutlac-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 13:35:02", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "
2 Kilo Sütten Sütlaç Tarifi, Sütün faydaları çoktur. Sütü bazen sade içeriz bazen de tatlı yaparken kullanırız. Sütle yapılan tarifler çoktur. Mesela, kek, poğaça, puding, sadrazam lokumu, kurabiyeler, kazandibi, keşkül, muhallebiler, irmik tatlıları ve adı üstünde sütlaç vs. Gibi tatlıların yapımında kullanılır. Enfes bir tat katar. Sütlaç pirinçle yapılan soğuk bir tatlıdır. Severek yenilir. Canınızın istediği zaman gece gündüz yapılabilecek pratik bir tatlı olmakla beraber hem de bereketlidir. Bazıları sütlaç yaparken, sütün içine suda ekleyerek sütün çoğalmasını sağlarlar. Sütünüz azsa böyle bir yöntem kullanarak da sütlaç yapabilirsiniz. Ama suyun sütten az olması gerekir. Mesela, 2 kilo süte yarım litre veya bir litre su kullanılmalıdır. Kalabalık için böyle bir yöntem uygulayabilirsiniz. Şimdi size sadece süt kullanarak yapılan bir sütlaç tarifi vereceğim. Çocuklarınıza da hemen yapıp yedirebilirsiniz. Hatta akşam için yemek sonrası tatlınız yoksa bu tariften güzel bir sütlaç hazırlayıp dolaba atabilirsiniz.

Sütlaç için gereken malzemeler
Üzerini süslemek için
2 Kilo Sütten Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçleri bir güzel yıkayın ve süzün. Sütlacı yapacağınız tencereye koyun. Sonra 2 litrelik sütünüzü ekleyin. Arada karıştırın tabi bu sırada tuzu atmayı unutmayın. Süt kaynayınca şekeri de ilave edin. Şekeri de koyduktan sonra karıştırın ve ayrı bir kapta pirinç ununu az miktar suyla karıştırın. Onuda süte ekleyin. Tekrar karıştırın. Vanilyayı pişmeye yakın kapatmadan 5 dakika önce katın. Baktınız katı olduysa biraz süt eklersiniz. Veya sütlaç sulu olduysa biraz daha pirinç ununu suyla eritip içine salın. Piştikten sonra ocağı kapatın. Sütlacı koyacağınız kaseleri önce tencerenin buharına tutup (Bu işlem cam kâse ise çatlamasını önler) sonra kepçeyle sütlacı kaselere alın. Üzerini süsledikten sonra dilediğiniz gibi ister sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }