{ "title": "2 Kişilik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/2-kisilik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 04:14:08", "author": "Onur Canatar", "article": [ { "article": "
2 kişilik sütlaç tarifi, sütlaç yaparken en çok sorulan sorulardan biri de ne kadar şeker ya da pirinç konur olsa gerek. Sütlacın yapımı kolay gibi görünse de çoğu zaman kıvamını tutturmak kolay değildir. Kıvamını tutturmak için her zaman pirinç unu ve nişasta konur. Bu tarifte de ne pirinç unu var ne de nişasta. Bu sütlacı koyulaştırmak için sadece kısık değil de biraz daha yüksek ateşte pişirelim ve süt pirinçle kaynadıktan sonra pirinçteki nişasta kendini bırakarak koyulaşacak ve muhallebi kıvamına gelecek. 2 kişilik sütlaç tarifinde sütlacı çoğu evde bulunan malzemeler ile pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Karıştırma derdimiz yok.

Sütlacın şeker miktarı damak tadına göre ayarlanabilir bazı insanlar az tatlı sever bazıları çok tatlı. Şekerini ayarlamak üzere şekeri az az ekleyip kaşıkla tadını kontrol ederseniz iyi olur. Sütlacın tadını hafifletmek amacıyla çay kaşığının ucuyla tuz ekleyin ama biz tercih etmiyoruz. Muhallebi kıvamında olan pirinci çok yoğun olmayan bir tatlı olan sütlaç da biraz daha pirinci yoğun olarak isterseniz yarım çay bardağından az daha fazla kullanın.

2 Kişilik Sütlaç Tarifi İçin Malzemeleri
2 Kişilik Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinç yıkanır, süzülür ve tencereye koyulur. Üstüne 2 buçuk su bardağı soğuk su eklenir, diri kalacak biçimde haşlanır. Haşlanmadan sonra 2 buçuk su bardağı sudan aşağı yukarı yarım su bardağı kadar su kalır tencere de. Haşlanan pirincin üstüne suyunu süzmeden üstüne süt ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı biraz kısılır için de kepçe bırakılır pirinçler güzelce yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır (35-40 dakika) Arada sırada karıştırılarak pirincin tencereye yapışması önlenmiş olur. Bu pişme esnasında pirince sütün koyuluğuna ve ateşin derecesine göre değişecektir zaten sütlaç piştikçe koyulaşacaktır. Pişmesine en son 10 dakika kala şekeri koyun, şekeri koyduktan sonra tam kıvamına ulaşacak. Koyu ama bir o kadar da kolay akışkan bir çorba kıvamına geldikten sonra kaselere pirinci ve sütü eşit olacak biçimde kepçe ile paylaştırın. Soğuduktan bir müddet sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 3-4 saat sonra fıstıkla fındıkla veya cevizle süsleyerek ikram edebilirsiniz. 2 kişilik sütlaç tarifiniz hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }