{ "title": "5 Kişilik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/5-kisilik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 18:01:58", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
5 Kişilik Sütlaç Tarifi, 5 kişilik sütlaç ölçüsü için bir litre süt kullanmak yeterli olacaktır. Kaselerin ebatlarına göre kişi sayısını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz ancak normal cam kaseler için bu kullandığımız ölçüler beş kişiliktir. Ayrıca sütlaçları kâseye doldurmadan bir kez soğuk suya tutun ve kurulayın. Böylelikle sütlaçlar donduktan sonra kalıp gibi tutacaktır.

5 Kişilik Sütlaç Tarifi Ölçülerine Göre Malzemeleri
5 Kişilik Sütlaç Nasıl Hazırlanır? Ölçü ve Detayları ile Sütlaç Nasıl Yapılır?

5 Kişilik Sütlaç Tarifi, Kırık pirinçleri yıkayıp iyice süzün. Daha sonra geniş bir kaba alarak üzerine bir su bardağı su ekleyip ocağın üzerine alıp altını yakın daha sonra kaynayana kadar biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Suyu çekilmek üzere olan pirinçlerin üzerine azar azar bir litrelik sütü ekleyin. Sürekli karıştırın. Sütlaç kıvama geldikten sonra altını kapatmadan vanilya aroması sevenler bir paket şekerli vanilya ekleyip yaklaşık olarak bir beş dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrıca farklı aroması yoğun olan meyve ve sebzelerin kabuklarından da faydalanıp sütlacın aromasını değiştirebilirsiniz.

Önemli: Ancak önemli bir not tutmanızı istiyorum. Sütlacın altı hala açıkken kesinlikle limon kabuğunu üzerine rendeleyip dökmeyin. Çünkü yüksek ateşte haşlanan limon kabuğu hem rengini hem de acı bir aromasını verir. Son olarak sütlacı sunumunu yapacağınız 5 kişilik şık sütlaç servis kaselerine doldurduktan sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar dinlendirin. Daha sonra soğuyan sütlaçların üzerine arzuya göre göz kararı, fındık, fıstık veya ceviz kırığı dökerek buz dolabında yaklaşık olarak bir saat kadar bekletin. Ben daha fazla bekletiyorum. Böylelikle sütlacın yoğun bir kıvama gelmesine sebep oluyor. İkram etmek için buzdolabından çıkarıp birkaç dakika kadar oda sıcaklığında kaldıktan sonra sunumunu hazırlayıp servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }