{ "title": "8 Kişilik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/8-kisilik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 15:50:18", "author": "Mehmet Mustafa", "article": [ { "article": "
Sekiz Kişilik Sütlaç Tarifi, tarifimize başlamadan önce ilk olarak sütlaç hakkında biraz bilgi verelim. Sütlaç ismi \"Sütlü Aş\" kelimesinden gelmiş olmakla beraber asıl olarak Rumeli tatlısı olarak bilinir. Rumeli'den gelerek bizim Türk mutfağına girmiş olan sütlaç hemen hemen her yaşta insanın beğenerek tükettiği bir tatlı türüdür. Bu tatlı pirinç, süt ve şeker gibi ana malzemelerden yapılmaktadır. Sekiz kişilik sütlaç tarifini birebir uyguladığımız taktirde her kesimin beğenerek ve severek tüketeceği tam kıvamında bir sütlaç hazırlamış olacaksınız. Sütlaç yaparken en çok yapılan hatalardan biri de ya pirincin suyunu tam çekmeden sütü eklemek veya suyu çektikten sonra fazla bir şekilde kaynatılmasıdır. Unutulmamalıdır ki pirincin kıvamı sütlaca tat veren en önemli etkenlerin başında gelir. Bu sebeple kaynama süresine dikkat edilerek bu tatlıyı yaparsanız sütlacın kötü olma şansı yoktur.

Sekiz Kişilik Sütlaç İçin Gerekli Olan malzemeleri
Sekiz Kişilik Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlacımızı yapmaya başlamadan önce ilk olarak pirinçleri güzel bir şekilde yıkıyoruz ve suyunu iyice süzdükten sonra tencere içerisine alıyoruz. Üzerine tarifte ki miktar kadar suyu da ekleyerek ocağın altını açıyoruz. Pirinçler suyunu iyice çekene kadar pişirdikten sonra üzerine sütü ekleyerek kaynayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Bu işlem devam ederken bir kâse içerisinde pirinç ununu ve bir su bardağı suyla iyice karıştırın ve ezin. Sütümüz kaynadıktan sonra bir kepçe kadar alınarak ılık şekilde pirinç unu karışımına ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra tencere içerisine boşaltıyoruz. Hemen sonra tencere içindeki karışımı on dakika daha kaynatın. Daha sonra bu işlemin ardından üzerine toz şekeri ekledikten sonra sekiz kişilik sütlacımız hazır duruma gelmiş olacaktır. Ocağın altını kapatarak sütlacımızı kaselere paylaştırın. Sütlacı biraz ılıtın. Son olarak ister buz dolabına koyun soğuk olsun ister oda sıcaklığında tutun. Hazır olan sütlacı servis ederken üzerine tarçın koymayı unutmayın. Tarçın koyarsanız sütlacımızın tadına ekstra bir tat katmış olursunuz.

Afiyet olsun.
" } ] }