{ "title": "Bebek Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/bebek-sutlac-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 09:35:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Bebek Sütlaç Tarifi, büyük, küçük özellikle her yaştan herkesin en çok severek yediği ve geçmişten bugünümüze geleneksel olarak devam eden sütlü tatlılardan birisidir. Bebekler için hazırlanan sütlaç tarifi aslında her zaman yapılan sütlaç tarifine benziyor, ancak bebekler söz konusu olduğu zaman içerisine nişasta ve pirinç unu eklenerek hazırlanmaktadır. İsterseniz bebek sütlacı tarifine meyve çeşitlerinden ekleyebilirsiniz. Bebeğinize isterseniz elmalı, muzlu, çilekli, pekmezli ya da şeker kullanmadan lezzetli sütlaç çeşitleri kolaylıkla pişirebilirsiniz. Bebek sütlacını normal inek sütü ile yapılabildiği gibi, aynı zamanda bazı anneler devam sütü kullanarak da pişirmektedir. Bebeğinizin damak zevkine uygun olan sütlaç tarifini kolaylıkla hazırlayabilir. Özellikle bebek sütlacı tarifi protein açısından zengin olurken hem vitaminler hem de mineraller açısından besin değeri oldukça yüksek bir tatlıdır. Ayrıca bebek sütlacı tarifi hem çok lezzetli hem de doyurucu özelliğe sahiptir. Eğer sizlerde bebeğinize sağlıklı bir sütlaç pişirmek istiyorsanız, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz.

Bebek Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Bebek Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce pirinçleri güzelce yıkayalım ve ardından küçük bir tencerenin içine alalım. Daha sonra üzerine suyu ilave edip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. İyice haşlanan ve suyunu çekmiş olan pirinçlerin üzerine süt ile toz şekeri ilave edelim. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar pişirelim. Bu arada bardağın içindeki suya nişastayı ve pirinç ununu ilave ederek karıştıralım ve çözülmesini sağlayalım. Ardından suyu tencerenin içindeki sütlaca ekleyelim. Bundan sonra sütlaç kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Sütlaç kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişirelim. En son ince dövülmüş ceviz içi ile tarçını ekleyerek karıştıralım. Daha sonra soğuması için kâsenin içerisine alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }