{ "title": "En Güzel Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/en-guzel-sutlac-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 05:07:49", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
En Güzel Sütlaç Tarifi, Az zahmet kısa zamanda en güzel sütlaç tarifi hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştır. Hem çok lezzetli hem çok besleyici hem de bol protein deposu olan tatlılar arasında en sağlıklı olanı sütlaç tarifidir. Süt içmeyen çocuklara sütlaç yedirerek günlük protein ihtiyacını karşılamış olursunuz. Sütlaç süt ile yapılan tatlı olduğundan dolayı şerbetli tatlılara göre çok daha hafiftir. Özellikle de tatlı krizine giren bayanlar sütlaç yemeği tercih ederler ise diğer tatlılara göre özellikle de çikolataya göre daha az miktarda kalori almış olacaklardır. Sütlü tatlılar şerbetli tatlılar kadar ağrı ve kalori miktarı yüksek tatlı değildir. En güzel sütlaç tarifini yapmaya başlayalım.

En Güzel Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
En Güzel Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Hem çok besleyici hem çok pratik hem de çok lezzetli olan sütlacı yapmak için öncelikle yapışmaz ve yanmaz bir tencere kesinlikle tercih etmeyeceksiniz. Ocağın üstüne tencereyi almadan önce tencerenin dibini sudan geçirin. Daha sonra ocak üstüne koymuş olduğunuz tencerenin içerisine su koyarak kaynatın. Daha önceden ayıklayarak yıkamış olduğunuz pirinçleri de su kaynadıktan sonra tencerenin içerisine ilave edin. Tencere içindeki pirinçle iyice yumuşayıncaya dek ara, sıra karıştırarak dibine tutmadan pişirin. Pirinç suyunu çekmiş ise sütü de tencere içine ilave ederek tam beş dakika kadar kaynatın. Daha sonra da şekeri ilave ederek şeker eriyene dek biraz karıştırın. En güzel sütlaç artık servise hazır. Ocağın altını kapatın ve dibinden olacak şekilde kepçe ile alarak servis yapacağınız kaselere bölün. Böldüğünüz sütlacı tam iki saat kadar oda ısısında beklettikten sonra da soğuması için buzdolabına koyun. Üstüne ince, ince kıymış olduğunuz ceviz ve tarçın ile süsleyerek soğuk olarak servis edin. Sütlü tatlılar soğuk iken daha lezzetli olduğundan dolayı mutlaka soğutun.

Afiyet Olsun.
" } ] }