{ "title": "En Kolay Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/en-kolay-sutlac-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 16:27:10", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "En Kolay Sütlaç Tarifi, Eminim sütlacı herkes sever özellikle bayramların ve özel günlerin olmazsa olmazı sofraların baş tacıdır. Sütlacın olmadığı bir bayram neredeyse düşünülemez. Uzak doğuda özellikle bayram şenliklerinde sütlacı bir yemek gibi, sıcak ikram eder ve öyle severler. Ancak bizim Ülkemiz sıcak bir ülke olduğundan sütlacı soğuk yemeyi sever. Ayrıca oda sıcaklığında soğuyan be dolapta bir saat dinlenen sütlacın tadına doyum olunmaz. Hem pratik hem kolay her evde bulunan malzemeler ile size çok basit bir sütlaç tarifi veriyorum. Sizde sevdiklerinizle bu lezzeti buluşturmak için geç kalmayın. En Kolay Sütlaç Tarifini mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız.

En Kolay Sütlaç Tarifi Malzemeler İçin Gerekli Malzemeleri
En Kolay Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir buçuk çay bardağı kırık pirinçleri suyun altına tutup süzün ve daha sonra geniş bir tencereye boşaltın ve üzerine bir su bardağı normal musluk suyunu da ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu çeken pirinçlerin üzerine azar azar sütü ekleyerek karıştırın. Sürekli karıştırın yoksa sütlaç topak topak olur. Bu da sütlaç da hiç istemediğimiz bir görüntüdür. Daha sonra kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırmayı unutmayın. Ayrı bir yerde bir çay bardağı sıcak suyun içinde bir yemek kaşığını eritene kadar karıştırıp yavaş yavaş ve azar azar süte ekleyin. Süte eklerken sütlacı iyice karıştırın ki, topak topak olmasın. Yoksa mısır nişastası sütün içinde un haline gelir ve sütü çürütür. Daha sonra sütlacın koyulaşarak kıvama geldiğini göreceksiniz. Perk olmaya başlayan ve kıvama gelen sütlaca bir su bardağı toz şekeri azar azar dökerek karıştırın. Birden dökmeniz sütlacın şerbet gibi olmasına neden olur. Şeker ölçünüzü mutlaka ayarlayın. Son olarak dilerseniz bir paket şekerli vanilya atıp karıştırın ya da dilerseniz ocağın altını kapattıktan sonra yarım limon kabuğu rendesi rendeleyerek sütlaca aroma tadı katabilirsiniz.

En Kolay Sütlaç Tarifi, Pişmiş olan sütlacı istediğiniz ve sunumunu yapacağınız şık servis kaselerine doldurarak oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin. Daha sonra arzu ettiğiniz fındık kırığı, ceviz kırığı ya da fıstık kırığını sütlacın üzerine serperek buz dolabında yaklaşık olarak en az bir saat bekletin. Ben daha uzun bekletiyorum. Ne kadar beklerse kıvamı o kadar toparlanıyor. Daha sonra buz dolabından çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığında bekletip servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }