{ "title": "Ev Yapımı Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/ev-yapimi-sutlac.jpg", "date": "20.01.2024 14:26:28", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Ev Yapımı Sütlaç, bazı ülkelerde sütlaç sıcak servis edilirken, bizim ülkemizde sütlaç soğuk tercih edilir. Ayrıca hazır olan sütlaca göre kalori oranı çok daha düşüktür. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile birçok sütlaçtan daha çok tercih edilir. Çocukların severek tükettiği bu tatlıyı sizde sevdikleriniz için tatlı atıştırmalıklar arasında hazırlayabilirsiniz. Özellikle şeker hastalarının ani şeker krizlerinde şeker oranını düşürerek sütlacı hazırlamanız faydalı olacaktır. Şerbetli tatlılara nazaran sütlü tatlıların tercih edilmesinin nedeni sütlü tatlıların daha hafif olması ve mideye ağırlık vermeden hazmı kolay olması ayrıca hem tatlı krizlerine iyi gelmesi hem de kilo almaktan korkanlar için eşi benzeri bulunmayan bir tatlıdır.

Ev Yapımı Sütlaç Malzemeleri
Ev Yapımı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütlaca başlamadan önce kırıp olan pirinçleri bir kabın içinde iyice yıkıyoruz. Daha sonra geniş bir kabın içine alıp bir su bardağı su ile haşlıyoruz. Pirinçler biraz haşlandıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Haşlanan pirinçlerin üzerinde bir litre sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayana kadar karıştırmazsanız pirinçler topak topak olur. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Özleşmeye başlayan sütlacın içine ayrı bir kap içinde bir yemek kaşığı mısır nişastasını yarım çay bardağı suyun içinde eriyene kadar karıştırıp sütlacın içine aktarın. Mısır nişastasını suyun içinde erimeden atarsanız. Sütlacın topak topak olmasını ve küçük küçük katılaşmasına neden olur. Bu sütlaç da hiç istemediğimiz bir sonuç olur. Tam özleşen sütlacın şeker kıvamını ayarlayabilmek için içine bir su bardağı şekeri ilave edin. Tabi şekerli isteyenler ya da şekeri azaltmak isteyenler bu noktada azaltabilir.

Ev Yapımı Sütlaç, Son olarak sütlacı kapatmadan önce vanilya sevenler, bir paket şekerli vanilyayı sütlacın içine ekleyebilir. Ama ben limon kabuğu rendesini daha çok yakıştırdığım için, limon kabuğu rendesini sütlacı kapattıktan sonra rende yardımı ile sütlacın içine aktarıyorum. Sütlacın altı ateşliyken rendeleme işlemini yapmayın. Çünkü Sütlacın rengi değişebilir ve tadı da ağırlaşabilir. Sadece aromasından faydalanmak için limonların kabuğunu sakın kaynatmayın. Son olarak sütlacı kaselere alarak üzerini tarçın ve iri kıyılmış fındıklar ile süsleyin.
" } ] }