{ "title": "Fırın Sütlaç Yapımı", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/firin-sutlac-yapimi.jpg", "date": "20.01.2024 14:58:47", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Fırın sütlaç yapımı, Fırın sütlaç benim en çok sevdiğim sütlaç çeşididir. Yani ocakta yapılan da güzeldir ama tercihim durum sütlaç. Hele görsellik açısından iştah kabartan bir görünümü olduğu için daha da seviyorum. Üzerinin kızaran görünümü sizin de iştahınızı kabartacaktır. Üzerini kızartmak için fırında saatlerce tırmanışa hiç gerek yok. Bir püf noktası daha paylaşalım sizlerle fırınınızın ızgara bölümünde 5 dakikada kızarıyor. Ama kontrol ayında tutun sürekli bakıp takip edin. Verdiğimiz ölçüler tam ölçülerdir ve ayarı tam kıvamındadır. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüzde daha hızlı kızarıyor ve herhangi bir yumurta kokusu da olmuyor. Misafirlerinize yapıp güzel bir sütlü tatlı yapıp yedirebilirsiniz. Beğenerek yiyeceklerine eminim. İçine mısır nişastası ile de yapabilirsiniz. Hiçbir farkı olmuyor. Ama yine de tercihimiz pirinçten yana. Nişasta demişken içine koyduğumuz mısır nişastası da buğday nişastası da olabilir.

Fırın sütlaç malzemeleri
Fırın sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Bulanık suyu bitinceye kadar ovaladıktan sonra orta boy bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve 2 su bardağı kadar su ile pirinçleri haşlanıncaya kadar pişirin. Pirinçle suyunu tam olarak çekmeyecektir. Hafif sütlü kalacaktır. Pirinçler iyice şiştikten sonra üzerine 1 litre sütü boşaltın. Bu ikiliyi iyice karıştırdıktan sonra üzerine vanilyayı da ilave edip kaynamasını bekleyin. Sütlaç kaynamaya başlayınca içine şekeri ve 1/3 su bardağı süt ile karıştırdığımız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını da karışımın içine ilave ediniz. 10-15 dakika kadar daha kaynatıp sütlaç tam özleştikten sonra ocağın altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı küçük güveçler veya ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçları paylaştırın. Bir fırın tepsisini alıp içini soğuk su ile doldurun. Bu su kaselerin yarısına kadar gelmesi yeterli olacaktır. Su dolu fırın tepsisine sütlaç kaselerini dizin ve tepsinizi fırınınızın en üst tadına yerleştirin. 200 derecede sütlaçlarınızın üzeri kızarana kadar fırınlayın. Yalnız gözünüz fırında olsun. Hızlı kızaracaktır. Birden yanabilir. Eğer toprak karede yapacaksanız bu ölçüden tam tamına 6 tane çıkıyor. Fırın sütlaçlarımız hazır. Fırından çıkardıktan sonra biraz havalandırın ve ister soğuk isterseniz de soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Tamamen sütlacı nasıl sevdiğinize bağlı. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }