{ "title": "Fırında Sütlaç Oktay Usta", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/firinda-sutlac-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 08:05:58", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Fırında Sütlaç Oktay Usta, Sütlacı herkes çok sever. Özellikle fazla ve aniden gelen misafirlerinize sunumu şık tadı lezzetli ve pratik bir tatlı hazırlamak istiyorsanız Oktay ustanın tarifindeki fırında sütlacı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Kıvamı yoğun ve fırınlanmış olan sütlacı daha önce sütlaç deneyimi olmayan biri bile rahatlıkla bu pratik bilgiler ile hazırlayabilir. Üstelik lezzeti hazır olan sütlaç tadından daha lezzetli olduğu halde görüntüsü hazır olan katkı maddesi kullanılan sütlaçtan hiçbir farkı yoktur. Bu önemli detayı da paylaştıktan sonra Fırında Sütlaç Oktay Usta tarifine başlayalım.

Fırında Sütlaç Oktay Usta Malzemeleri
Fırında Sütlaç Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Fırında Sütlaç Oktay Usta, Öncelikle bir su bardağı kırık pirinçleri musluk suyunda yıkayıp süzün ve daha sonra geniş bir tencereye süzdüğünüz pirinçleri alarak bir su bardağı suda haşlamak üzere ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın. Daha sonra üzerine azar azar bir litre sütü döküp hızlı hızlı karıştırın. Topak topak olmamasına özen gösterin. Daha sonra kıvama gelmesi için üzerine bir çay bardağı sıcak su içinde bir yemek kaşığı nişastayı ya da pirinç ununu ekleyip eritin. Daha sonra sütlacın içine yavaş yavaş döküp içinde iyice karışması için hızlı hızlı karıştırın. Hızlı karıştırmanız çok önemli yoksa sütlaç çürür ve sütlaç da hiç de istemediğimiz bir görüntü meydana gelir. Sütlaç kıvama geldikten sonra bir su bardağı toz şekeri azar azar döküp karıştırın. Daha sonra bir paket şekerli vanilyayı da sütlacın içine atıp iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Fırında Sütlaç Oktay Usta, Pişen sütlacı sıcağı gitmenden fırına dayanıklı güveç kaplarında ya da alüminyum kaselerde ya cam borcam kâsede de hazırlayabilirsiniz. Sunumunu yapacağınız fırına dayanıklı kaseler sütlacı doldurarak iki parmak kalınlığında fırın tepsisine su doldurun ve teker teker kaseleri yerleştirin. Sütlacı fırına yerleştirmeden sütlacın sütünden ve yumurta sarısını bir kâseye alıp çırpın. Daha sonra kaselerin üzerine gelecek şekilde bütün kaselere pay edin ve daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika ya da 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkararak istediğiniz süslemeler ile ya da sadede yanık olduğu için çok güzel oluyor şık bir servis tabağı ile servis edin.
" } ] }