{ "title": "Güllaç Yaprağı", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/gullac-yapragi.jpg", "date": "19.01.2024 12:54:28", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "
Güllaç Yaprağı, Güllaçyapmak isteyen veya Güllaç yaprağı nasıl yapılır diye merak edeniniz var ise sizlere daha pratik bir cevabım olacak. Güllaç yaprağı nasıl yapılır diye bakıldığında oldukça zor olduğu ve hatta evde yapmanın olanaksız gibi olduğu görülmektedir. Dolayısı ile güllaç yapımının en pratik ve en doğru yolu güllaç yaprağını hazır olarak satın almanız en doğrusu olacaktır.

Güllaç yaprağı Nasıl Yapılır?

Güllaç yaprağı su ile karıştırılmış olan mısır nişastası ile yapılır. Bu karışım tavada pişirilirken kurutulması sağlanır. Ama güllaç yaprağının oldukça ince olması gerektiği için evde yapmak neredeyse imkânsızdır.

Güllaç yaprağının ağırlığı yaklaşık olarak 30 gram olması gerekir. Tam da mevsiminde olduğu bu günlerde sizler için çilekli güllaç tarifini birlikte yapacağız. Özellikle çilekli güllaç tarifi ile sizlerde oldukça hafif olan bu tatlıyı kendinize ve misafirlerinize hazırlayabilirsiniz.

Güllaç yaprağı Nasıl Üretilir?

Güllaç yaprağı mısır nişastası ile buğday unu, özel bir şekilde filtrelendirilmiş olan su ile karıştırarak, özgün olarak konsantrasyonda güllaç yaprağı hamuru elde edebiliriz. Bu karışım 100-150 C derece kadar sıcaklığa sahip olan özel tavaya dökme yolu ile su formu giderilir. Piştiği zaman tavanın üzerinden kendiliğinden ayrılan güllaç yaprağı belirli oranlarda nem bulunduran mekanlarda kurutmaya bırakılır.

Kurutulmuş olan güllaç yaprakları otomatik olan makinelerde 400 gramlık olan tepsilerde ve poşetlerde ambalajlanarak paketlenir ve tüketime sunulur. Güllaç yapraklarının üretilişi, kesinlikle el emeği ve tecrübe gerektirmiş olduğu gibi, muhafaza edilmesi ve tüketiciye sunumu da oldukça önemli olan adımlar içermektedir.

Güllaç yaprağı üretiminde katkıda bulunan ürünler tam anlamıysa naturel olup kesinlikle hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Bu katkısız unlu mamullerin güllaç yaprağı ile güllaç tatlısı yapılması üzerine tüketici olanların sofrasına gelene kadar geçirmiş olan lojistik süreç (Saklama, depolama ve dağıtım) oldukça sağlıklı bir üretim süreci ve dayanıklılığın kanıtı olmaktadır. İşte bu şekilde güllaç yaprağı \"Sağlıklı Doğal Ürünler\" sözcüğünün en iyi örneklerinden birisidir.
" } ] }