{ "title": "Güveç Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/guvec-sutlac.jpg", "date": "19.01.2024 09:57:54", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Güveçte Sütlaç, Tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Yapılan diğer sütlaç çeşitlerinden oldukça değişik olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzetteki sütlaç tarifin kıvamı ile vanilya aromasına katmış olduğu hoş bir lezzete sizde hayran olacaksınız. Ayrıca sütlü bir tatlı olmasından dolayı şerbetli olan tatlılara göre daha sağlıklı ve çok daha hafif bir lezzettir. Sütlaç tatlısı sevmeyen kişilere bir de güveç kap içinde sütlacı denemelerini tavsiye ederim.

Güveçte Sütlaç İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Bu enfes hafif ve farklı sütlaç tarifini yapmak için öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra sütlacı yapacağınız tencereyi ocağın üstüne alın ve biraz su ilave edin ve su kaynadıktan sonra da pirinçleri yumuşaması için kaynayan suyun içine atın. Pirinçler kısık ateşte yumuşasın sonra pirinçlerin üstüne sütü de ilave edin ve tam beş dakika kadar kaynatın. Bu arada da pirinçlerin kesinlikle tencere dibine tutmasına izin vermeyin bunu engellemek için sık, sık karıştırın. Daha sonra küçük bir kâse içerisinde nişastayı su ile karıştırarak ocaktaki pirinçlerin üstüne ilave edin. En son yapılacak olan işlem şekeri eklemek ve ocağın altını kapatmaktır. Pişen sütlacı güveç fırın kapları içine doldurun ve fırın tepsisi içine sıralayın. Tepsinin dibine biraz su ekleyerek fırına verin önceden ısıtılan iki yüz derece ısıda üstleri kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız sütlacı oda sıcaklığında tam iki saat kadar bekletin. Soğuyan güveç sütlaçların üstünü tarçın ve ceviz ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }