{ "title": "Güveçte Fırın Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/guvecte-firin-sutlac.jpg", "date": "21.01.2024 22:07:30", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Güveçte Fırın Sütlaç, Özellikle bayramlara yakışan bu lezzeti bu şekliyle sevdiklerinize daha büyük bir gururla sunacaksınız. Yapımı kolay bu tarifin tadı damaklarda yer etmiş. Size kalan tek şey güveçlere koyup fırına sürmek. Hem misafirlere hem sevdiklerinize, dilediğiniz her an kolaylıkla yapıp ikram edebilirsiniz.

Güveçte Fırın Sütlaç Malzemeleri
Güveçte Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirincin suyu duru olana kadar yıkıyoruz. Ardından bir miktar sıcak su ile ortalama 30 dakika kadar bir kâse içinde bekletiyoruz. Sürenin sonunda derin bir tencereye 1 su bardağı suyu koyup üzerine pirinçleri döküyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynama işlemi devam etsin. Ancak dibinin tutmaması için sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyelim. Pirinçler yeteri kıvama geldiğinde üzerine sütü ekleyip 15 dakika kaynamaya bırakalım. Bu arada kalan 1 su bardağı sütün içine yumurtanın sarısını ve nişastayı ekleyelim. Güzelce çırpalım. Hazırladığımız yumurtalı, nişastalı sütü tencereye yavaş yavaş dökelim. Bu arada hızlı hızlı karıştıralım. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynasa yeterli olacaktır. Ardından şekeri ve vanilini tencereye ekledikten sonra 2-3 taşım kaynayana kadar bekletip sonra ocağı kapatalım. Güveçlere sütlacı koyarken üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım. Hazırladığımız güveçleri tepsiye dizelim. Fırın tepsisinin içine güveçlerin yarısına kadar gelecek şekilde su dökelim. Fırının yalnızca üst ızgarasını yakalım. Fırına koymadan önce tarçını da sütlaçların üzerine serpelim ve Sütlaçları fırına verelim. Fırının önceden ısıtılması önemli bir detaydır. Derecesi 200 ya da üzeri olabilir. Sütlaçların üzeri kızardığında tepsiyi fırından çıkarabiliriz. Soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }