{ "title": "Güveçte Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/guvecte-sutlac.gif", "date": "20.01.2024 06:52:30", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Güveçte sütlaç, Bütün sütlü tatlılar gibi çok sağlıklı ve tam bir protein deposudur. Diğer sütlaç çeşitlerinden farklı olarak, fırında pişirilen bu muhteşem lezzetteki tarifin kıvamına ve vanilya aromasının vermiş olduğu hoş lezzete sizde hayran kalacaksınız. Ayrıca sütlü bir tatlı olmasından dolayı, şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı ve çok daha hafiftir. Sütlaç sevmeyenlere bir de güveç kapta fırında sütlacı denemelerini tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Güveçte Sütlaç Malzemeleri
Üzeri için
Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayıp yıkıyoruz. Ardından sütlacı hazırlayacağımız tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Üç su bardağı su koyup, kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine pirinçleri ekliyoruz. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine bir litre sütümüzü ilave edip 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bu arada pirinçlerin tencerenin dibine tutmaması için sık sık karıştırıyoruz. Küçük bir kâsenin içinde nişastayı yarım su bardağı su ile karıştırıp tencereye ekliyoruz. En son bir su bardağı şekeri ekleyip 5 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp, sütlacı güveç fırın kaplarımıza dolduruyoruz. Fırın tepsisine sıralayıp tepsinin dibine bir miktar su koyarak, fırına sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan sütlacı oda sıcaklığında iki saat dinlendirdikten sonra üzerini ceviz ve tarçın ile süsleyerek, servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }