{ "title": "İyi Sütlaç Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/iyi-sutlac-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 05:05:58", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "İyi sütlaç nasıl yapılır: İyi bir sütlaç yapmak için dikkat edilmesi gereken en büyük etken sütlacın kıvamıdır. Ne çok koyu ne de çok sütlü olması gerekir. Sütlaç orta kıvamda bir ayara sahip olmalıdır. Pişme süresi iyi ayarlanması, malzemelerin ona göre hem taze olması hem de sütlaç pişimi dakika ayarlanması iyi yapılmalıdır. Şekerinin ayarında da oldukça özen göstermek gerekmektedir. İyi sütlaç nasıl yapılır derseniz sütlaç yapmak deneyim ister. Kişinin deneyimli olması gerekir. Sütlacın her şeyi ile tam kıvamında olması ve yapan kişinin özenli davranması gerekir. İyi bir sütlaç için sütün kokusuz ve zamanı geçmemiş olması pirincin taze olması da son derece önemlidir. Kullanılan malzemeler ve kullanılan malzemelerin ayarları sütlacı ortaya çıkaran ve iyi olmasında fayda sağlayan etkenlerdir. Pirincin diri kalmaması, lapa olmaması ve daha birçok etken sütlacın tadını değiştirmektedir. Sizde iyi sütlaç nasıl yapılır sorusuna cevap arıyorsanız işte cevabı. İyi sütlaç nasıl yapılır tarifini sizler için paylaşıyoruz. Mutlaka denemelisiniz.

İyi sütlaç yapmak için gerekli malzemeler
İyi sütlaç nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy büyüklükte bir tencere içerisine pirinçleri bolca yıkayıp koyun. Pirinçleri yıkarken 1-2 kez suda karıştırıp süzmeniz yeterli olacaktır. Pirinçleri yıkarken çok fazla yıkamak pirincin nişastasını alacağı için sütlacın özleşmesine engel olacaktır. Bu nedenden dolayı pirinçler az yıkanmalı. Pirinçleri tencereye koyduktan sonra suyu ilave edin. Ocağın altını yakın ve pişirmeye başlayın. Pirinçleri iyice suda haşlayın. Sütü pirinçler tam yumuşamadan katmayın. Yoksa sütlacın ağır bir tadı olur. Pirinçler yumuşayınca ve iyice açılınca ocağın alını kapatın ve pirinçlerin biraz soğumasını bekleyin. Sütü pirinçler kaynarken dökersek sütte kesilme oluşabilir. Pirinç biraz ılık bir hal aldıktan sonra artık sütü ekleyebilirsiniz. Süt eklendikten ocağın altını tekrar açın. Sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kendi halinde sütlacı pişmeye bırakın. Ara ara karıştırmanız da fayda var. Sütlacın yanık kokmaması için karıştırılması ve kısık ateşte pişmesi çok önemlidir.

Bu aşamadan sonra artık gözlerinizle sütlaç kıvamına karar vermek gerekir. Sütlaç artık kıvam almaya başlamış ise toz şekeri ilave edin. Toz şekerde ilave edilince tadına bakarak şeker kıvamını ayarlayın. Şeker koyulduktan sonra sütlacı sütün üstü kaymak tutuncaya kadar pişirin. Sütün üstü kaymak tutup sütte biraz koyulaşma hissedildiğinde ocağın altını kapatın ve sütlaç sıcakken kaselere bölüştürün. Dışarıda kaselerdeki sütlaç biraz ılık bir hal aldıktan sonra buzdolabına sütlaçları yerleştirin. Sütlaçlar soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. İşte iyi sütlaç bu şekilde yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }