{ "title": "Klasik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/klasik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 02:17:24", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Klasik sütlaç tarifi: Oldukça sevilen klasik sütlaç eskilerden günümüze gelen bir tatlı çeşididir. Geçmişten günümüze tarifinde bir değişiklik yapılmamıştır. Klasik sütlaç Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Bundan dolayıdır ki Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramının ilk günü evlerde eksik olmayan tatlı çeşitleri arasında yer almaktadır. Klasik sütlaç bayram haricinde özel günlerin de olmazsa olmaz tatlı çeşitleri arasında yer almaktadır. Kadın günlerinde, misafir alımlarında, arkadaş toplantılarında ve daha birçok özel günlerde konuklara sunumu yapılmaktadır. Besin değeri yüksektir ve vücuda sağlığıyla bilinmektedir. Yüksek miktarda kalsiyum içermektedir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Lezzeti ise eşsizdir. Çocuklar içinde oldukça besleyici olan klasik sütlaç özellikle yaz günlerinde ferahlatıcı bir lezzet rolüne sahiptir. Sizde evde kendi ellerinizle bu eşsiz lezzeti yapmak istiyorsanız işte klasik sütlaç tarifi. Denemenizi tavsiye ederiz.

Klasik sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Klasik sütlaç triğfi nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci ayıklayıp bol su ile yıkayın. Pirinç suyunun bulanıklığı geçene kadar yıkamaya devam edin. Su berraklaşınca pirinci süzülmeye bırakın. Bu arada bir tencere içerisine bir miktar su ekleyerek ocağın üzerine koyun. Pirinci ilave ederek pişirin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Pirinç suyunu çekince üzerine sütü ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ara ara karıştırarak sütlacın dibine yapışmasını engelleyebilirsiniz ve kıvamını almasını sağlayabilirsiniz. Süt ve pirinç kıvam alınca toz şekeri ilave edebilirsiniz. Şeker eklendikten sonra 15 dakika daha kısık ateşte sütlacı pişirin. Sonrasında ocağın altını kapatarak sütlaçları kaselere bölüştürün. Kaselerdeki sütlaç ılıklaşınca buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuyan sütlaçların üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyerek sütlaçlara görsellik kazandırabilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın. Klasik sütlaç yapmak işte bu kadar kolay.

Afiyet olsun.
" } ] }