{ "title": "Light Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/light-sutlac-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 23:41:52", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Light Sütlaç Tarifi, sütlaç hafif ve oldukça lezzetli bir sütlü tatlıdır. En fazla tüketilen sütlü tatlılardan biridir. Oldukça besleyici ve bol protein deposu olan sütlaç tatlıların en sağlıklısı olarak bilinir. Şerbetli tatlılar ile kıyaslandığı zaman daha hafif olan sütlü tatlılar kolaylıkla light şeklinde hazırlanabilir. Diyet yapanlar için sütlacın tadı çok fazla değişmeden sadece kalori değerleri değişerek hazırlanabilir. Ancak sütlaç yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunur. Bunlar light sütlaç için de geçerlidir. Bunlara dikkat edilerek oldukça lezzetli tarifler yapılabilir. Sütlaç çok kısa sürede hazırlanabilen bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolaydır.

Light Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Light Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Light sütlaç tarifinde öncelikli olarak pirinçler duru suda nişastası çıkana kadar iyice yıkanmalıdır. Pirinç süzüldükten sonra küçük tencereye alınır. Pirinçlerin üzerine 2 su bardağı su eklenerek tencere ocağa konur. Pirinçler orta hararetli ocakta yumuşayıncaya kadar yaklaşık 7-8 dakika haşlanır. Pirinçler yıkandıktan sonra bir miktar su ile mutlaka haşlanmalıdır. Eğer hemen süte eklenirse sütlacın kaynama ve pişme süresi uzayacaktır. Pirinçler yeteri kadar haşlandıktan sonra üzerine süt ilave edilerek süt iyice kaynatılır. Pirinçlerin haşlandığı su vitamin ve nişastalı olduğu için kesinlikle dökülmemelidir. Süt çok az kaynamaya başlayınca içerisine şeker de ilave edilir. Küçük bir kapta nişasta biraz su ile inceltilir. İnceltilen nişasta sütlacın içerisine ilave edilir. Bu esnada sütlaçta topaklanmaların olmaması tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra üzerine vanilya eklenerek karıştırılır. Şeker tam olarak eridikten sonra sütlaç ocaktan alınır. Ocaktan alınan sütlaç kaselere paylaştırılarak ılınması için oda sıcaklığında bekletilir. Sütlaç kasesi olarak marketlerde hazır satılan folyodan kaplar tercih edilebilir. Sütlacın ilk ısısı çıktıktan sonra sütlaçlar soğuması için buzdolabına kaldırılır. Light sütlaç buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra servis yapılabilir. Tercihe göre üzerine tarçın serpilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }