{ "title": "Muhallebili Güllaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/muhallebili-gullac.jpg", "date": "20.01.2024 14:39:49", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç geleneksel tatlımızdır. Yapımı ise oldukça pratiktir. Muhallebili güllaç ile misafirlerinizin damağını şenlendireceksiniz. Şimdi size muhallebili güllacın tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Muhallebili Güllaç İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır?

Muhallebili Güllacın öncelikle muhallebisini hazırlayalım. Derin bir tencereye sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı koyalım. Tencereyi orta ateşe alıp, iyice karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Muhallebi kaynadıktan yarım paket margarini içine ekleyelim. Margarin eridikten sonra krem şantiyi ilave edip, mikser yardımıyla iyice çırpalım. Muhallebimiz hazır. Derin bir tencereye güllacı ıslatmak için sütü ve şekeri ısıtalım. Çok ısıtılmamalı aksi takdirde güllaç yaprağı hamur haline gelir. Geniş bir kaba ısıttığımız süt ve şekeri dökelim. Güllaç yapraklarını bu karışımın içinde ıslatıp tepsiye dizelim. Islattığımız güllaç yaprakları tepsiye dizdikten sonra dördüncü yaprağın üzerine hazırladığımız muhallebiyi eşit bir şekilde dökelim. Diğer kalan güllaç yapraklarını da ıslatıp muhallebinin üzerine koyalım. Hazırladığımız Muhallebili güllacımızı soğuması için 1 saat buzdolabında bekletelim. Muhallebili güllaçımız soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.
" } ] }