{ "title": "Nefis Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/nefis-sutlac-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 05:31:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Nefis sütlaç tarifi, sütlaç geleneksel sütlü tatlılarımızdan biridir. Küçük büyük herkes sütlacı sever. Farklı sütlaç tarifleri vardır. Kimizi fırında pişirilir, kimisi ocakta. Ancak her biri nefis sütlaç tarifi olarak anılır. Hele güveçlerde fırında pişirilenin tadına doyamazsınız. Bu tatlının en önemli özelliği akşam yemeklerinin ardından bile rahatlıkla tüketilebilmesidir. Çünkü sütle yapıldığından çok hafif olur. Sütlaç pirinç ve süt ana malzemesi olan bir tatlıdır. Bu nedenle son derece faydalıdır. Sindirimi kolay, kalorisi azdır. Sütlaca en fazla yakışanı da tarçındır. Üzerine tarçın serptiğinizde kendine has bir aromaya sahip olur. Bu lezzetli nefis sütlaç tarifi malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede pişer. İsterseniz hazırlıklarımıza başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Nefis sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
Nefis sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Verdiğimiz malzemeler içinde nişasta ya da pirinç unu yok. Biz pirincin kendi nişastasının sütlacı yeterince kıvamında yapacağını söyleyebiliriz. Bunu denemenizi tavsiye ederiz. Uygun boyda bir tencereye sütü koyun. İçine pirinci ilave ederek, kısık ateşte pirinç iyice özdeşleşinceye kadar pişirin. Bu aşamada nefis sütlaç tarifi içine şeker koymayın. Şekeri erken koyarsanız sütlacın dibi tutabilir. Pirincin nişastası iyice süte işleyinceye kadar kısık ateşte kaynatın.

Tenceredeki karışımda pirinç tam olarak pişince, kıvamı da koyulaşacaktır. Bu aşamada içine şekerini koyabilirsiniz. Şeker ölçüsünü aralıklı olarak verdik. Tatlıyı yoğun seviyorsanız, şekeri buna göre 3,5 bardak olarak ilave edin. Eğer ben tatlı sevmem derseniz 2,5-3 bardak şeker yeterli gelecektir. Vanilyayı da içine şimdi koyabilirsiniz. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Nefis sütlaç tarifi görsel kaselere paylaştırılır. Üzerlerine tarçın serpilerek, kenarda dinlendirilir. İster ılık olarak ister soğuk olarak nefis sütlaç tarifi servis edilebilir. İlk zaman sütlaç biraz daha sulu olsa da soğudukça kıvamı yoğunlaşacaktır. Bu yüzden sütlaç sulu oldu demeyin. Zaten sütlaç ne çok koyu olmalı ne de çok sulu olmalı. Eğer nişasta koyarsanız sütlacınız soğuduğunda, muhallebi kıvamına gelebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }