{ "title": "Nişastalı Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/nisastali-sutlac-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 21:18:40", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Nişastalı sütlaç tarifi, son derece besleyici kalsiyum deposu ve çok lezzetli bir sütlü tatlı çeşididir. Hemen herkesin en çok sevdiği sütlü tatlılar arasındaki sütlacı bir de nişastalı hazırlamanızı öneririz. Şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı olmasından dolayı özellikle akşam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Sevdiklerinize hem sağlıklı hem de sağlıklı bir şeyler hazırlamak isterseniz bu tarif tam size göre. Kolay gelsin.

Nişastalı Sütlaç Malzemeleri
Nişastalı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencerenin içine bir kilo sütü koyuyoruz. Daha önceden yıkayıp süzdürerek hazırlamış olduğumuz pirinçleri, sütün üzerine ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pirinçler dibine tutmasın diye sık sık karıştırıyoruz. Pirinçler yeterli yumuşaklığa ulaştığında şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Nişastayı yarım bardak su ile karıştırıp, sütlacın üzerine ilave ediyoruz. Nişastanın topaklanmasını önlemek için karıştırarak 5 dakika da bu şekilde kaynatıyoruz. Pişirme aşamasını tamamladığımız sütlacı bir kepçe yardımı ile sütlacı tencerenin dibindeki pirinçlerin kepçeye gelmesini sağlayacak şekilde alarak, servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz. İki saat oda sıcaklığında bekledikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Dilerseniz servis etmeden önce üzerine tarçın dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Tencerenin dibini su ile ıslatırsanız, tencerenin dibine tutmasını önlemiş olursunuz.

" } ] }