{ "title": "Nişastasız Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/nisastasiz-sutlac.jpg", "date": "21.01.2024 16:05:17", "author": "MERVE EKMEN", "article": [ { "article": "Nişastasız Sütlaç, Sütlaç süt, pirinç ve şekerle yapılan hafif bir tatlı çeşididir. Sütlaç isminin kökeni 'Sütlü Aş' sözcüğünden türeyen aslında tipik bir Rumeli Tatlısıdır. Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlılar içinde en yaygın olarak yapılan sütlaçtır. Nişastasız sütlaç olarak bilinen bu sütlü tatlıyı hem her kadın bilir ve mutfağında uygulamaktadır. Türk mutfağında Nişastasız Sütlaç herkesin sevme yönüne bakılarak da süslenirken aslında diğer sütlaç çeşitlerinde olduğu gibi sütlaçın özelliği tarçın ile yenmesidir. Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerinin mutfağında da Nişastasız Sütlaç tarçın sosu veya kavrulmuş badem, fındık şekerleme kronatlarıyla garnitür edilerek sadece yılbaşında bu şekilde servis eden İskandinavya ülkeleridir. Anadolu'nun her yöresinde hafifliğiyle bilindiği için her mutfakta yapım kolaylığı ve çabukluğu olduğu için her mutfakta pişirilmektedir. Kalori bakımından çok şekerli olmadığı takdirde düşüktür. Diyet yapan bayanlar özellikle şeker oranı düşük olanı yemelidirler.