{ "title": "Oktay Usta Fırında Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/oktay-usta-firinda-sutlac.jpg", "date": "23.01.2024 03:47:39", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Oktay Usta Fırında Sütlaç, Sütlacın asıl köken adı 'Sütlü Aş' demektir. Türk mutfağına ait olmayıp Rumeli mutfağından bizim mutfağımıza gelen bir tatlı türüdür. Türk mutfağımızda birden çok sütlü tatlı vardır fakat en çok adı geçen ve sevilen tatlı Rumeli mutfağından mutfağımıza gelen ve adına sütlaç denilen bu tatlıdır. Oktay Ustanın Fırında sütlacı da diğer sütlü tatlılar gibi Türk mutfağının bir vazgeçilmezidir. Bu sütlacın kıvamı kişilerin zevkine göre değişim gösterse de genel olarak tercih edilen kıvam tanelerin çok sert olmamak şartı ile tek tek ağza gelmesidir. Kuzey ve Batı Avrupa ülkelerinde bu sütlaç tarçın ve kavrulmuş badem şekerlemesi ile karıştırılıp sadece yılbaşı akşamları servis edilmektedir. Bizim Türk Mutfağımız da bu sütlacın bir ikinci başka yapılışı daha vardır ki, oda hazırlandıktan sonra 5-10 dakika kadar fırına sürülmesidir. Oktay Usta Fırında Sütlaç tarifi de ikinci yapılışı yani ocakta piştikten sonra fırında üzeri kızartılarak yapılanıdır. Bizde şimdi meşhur fırında sütlaç tatlımızın Oktay Ustanın fırında sütlaç tarifine göre malzemelerini saymakla ve yapılışına başlayalım.