{ "title": "Pirinç Unlu Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/pirin-unlu-sutlac.jpg", "date": "18.01.2024 23:12:04", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Pirinç unlu sütlaç, sütlü tatlılar arasında en çok sevdiğim bir tatlı çeşididir. Pirincin en güzel hali olan pirinç unlu sütlaç aynı zamanda da çok besleyici ve doyurucudur. Bu tarifi yaptıktan sonra eğer isterseniz fırına dayanıklı kaplara koyup üzeri kızarıncaya kadar fırınlayarak da yiyebilirsiniz. Bu işlemin adı fırında sütlaç adını alır. Pirinç unlu sütlaç tarifi çocukluktan beri aşina olduğumuz besleyici bir tatlıdır. Sıcak yaz günlerinde içinizi doğuracak ve ferahlatacak bu lezzeti bir top dondurma ilave ederek de tüketebilir ve pirinç unlu sütlaç tarifine farklı bir yorum katabilirsiniz. Eğer dilerseniz sütlacın şekerini şeker ayarını damak tadınıza göre bile arayabilirsiniz. Bu tarifte dikkat etmeniz gereken tek nokta pirinci kararında kullanıp ve kısık ateşte sütlacı ağır ağır pişirmenizdir. Bu işlem sütlacın özleşmesinde ve kıvam almasında yardımcı olur. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden verelim tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

Pirinç unlu sütlaç için gerekli olan malzemeler
Pirinç unlu sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri güzel bir şekilde yıkayın. Sonra küçük bir tencere alın. Yıkamış olduğunuz pirinçleri bu tencerenin içine koyun. Ocağın altını açın ve pirinçlerin üzerine 4 su bardağı su ilave edip suyunu gelinceye dek kısık ateşte haşlayın. Suyunu çektikten sonra üzerine sütü koyup ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın. İyice kaynayıp özünü bulduktan sonra içine şekeri ilave edin ve karıştırın ve erimesini sağlayın. Sütlaç tenceresine ocakta kaynarken başka bir taraftan pirinç ununu büyükçe bir kâsenin içine koyun ve az bir miktar su ile açılır. Sonra biraz ılınması ve topaklanmasın diye kaynayan sütlaçtan 1-2 kepçe kadar kâsenin içine koyun ve olunmasını sağlayın. Pirinç unlu karışım ılındıktan sonra sütlaç tenceresine dökülür ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Bu şekilde yaklaşık olarak 5-6 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Sütlaç tenceresinin içine isterseniz bir paket vanilya koyabilirsiniz. Ben bu tarifte kullandım siz istemezseniz kullanmayabilirsiniz. Tarçın da koyduktan sonra sütlaçları kaselere pay edin ve üzerine tarçın dökün eğer isterseniz fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz. Ben ikisini de çok seviyorum. Sütlaçları kaselere koyup pay ettikten sonra biraz ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra sütlaçları buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Eğer pirin unlu sütlaç tarifini sıcak seçiyorsunuz sıcakta çok farklı lezzetli bir tadı oluyor. Evet sonunda pirinç unlu sütlaç tarifiniz hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }