{ "title": "Portakallı Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/portakalli-sutlac-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 09:22:50", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Portakallı Sütlaç Tarifi, Sütlaca bambaşka bir bakış açısı kazandıran portakallı sütlacı hiç daha önce denediniz mi? Denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bazı ülkelerde sıcak ikram edilen portakallı sütlacı bizim ülkemizde genellikle biraz dolapta dinlendikten sonra soğuk olarak ikram edilir. Aslında portakallı sütlaç sütlü bir tatlı olduğundan dolayı soğuk tüketilmesi daha lezzetine lezzet katacaktır. Ayrıca soğuyan sütlacı ısıtmakta lezzetinin ağırlaşmasına neden olacaktır. Portakallı sütlaç gerek tadı ile gerekse görüntüsünün şıklığı ile misafirlerinize gönül rahatlığı ile servis edeceğiniz ve sofralarınızı süsleyen eşsiz bir sütlü tatlı türüdür. Diğer tatlılardan daha çok tercih edilmesinin sebebi, ani tatlı krizleri yaşayanların kilo aldırmadan tatlı ihtiyaçlarını karşılaması ve hazmı kolay ve hafif bir tatlı olmasıdır.

Portakallı Sütlaç Tarifi Malzemeleri
Portakallı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Portakallı Sütlaç Tarifine başlamadan önce pirinçleri suyun altına tutup yıkıyoruz daha sonra bir su bardağı suda haşlamak için derin bir kabın içine alıp ocağın üzerine koyuyoruz. Hafif diri kalan ve biraz haşlanan pirinçlerin üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Kesinlikle kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Yoksa topak topak olur ve hiç istemediğimiz bir görüntü elde etmiş oluruz. Buda sütlaçta hiç istemediğimiz bir görüntüdür. Hafif toparlanan sütlacın tam kıvama gelmesi için içine ayrı bir kapta bir çay bardağı sıcak su içinde bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eritip sütlacın içine aktarıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Bir süre ara vermeden karıştırın yoksa mısır nişastaları ayrışır ve sütlacın küçük küçük ve topak topak olmasına neden olur. Sütlaçta krema görüntüsünü dağıtır ve hiç de hoş olmayan bir görüntü meydana gelir.

Portakallı Sütlaç Tarifi, Son olarak sütlaç kıvama geldikten sonra üzerine bir portakal ya da portakal büyük ise yarım portakal kabuğu, rendesi sütlacın üzerine ekleyin. Ancak bu işlemi sütlacın altı kapalıyken yapın yoksa portakallar haşlanır ve sütlaca çok ağır bir tat verir. Sütlacın tadı acılaşır. Bu nedenle portakal rendelerini yakmamaya özen gösterin. Ancak sütlacın ilk sıcağında kalmasının bir sakıncası yoktur. Önemli olan yoğun ateş altında kalmamasıdır. Daha sonra istediğiniz ve sunuma hazır olacak kaselere sütlacı doldurun. Daha sonra dolapta en az bir saat beklettikten sonra servise hazır hale getirmek için, üzerini fındık kırıkları ya da ceviz ve fıstık kırıkları ile arzu ettiğiniz şekilde servis edin Şimdiden Afiyet Olsun.

Not: Sütlacın aroması için ya portakal kabuğu rendesi ya da limon kabuğu rendesi ya da tarçın kullanın. Hepsini ya da ikisi birden kullanmanız sütlacın tadını ağırlaştıracaktır. Çünkü üçü de aroması çok yoğun ve sütlaca baskın bir tat verir. Bu nedenle sadece birini seçin.
" } ] }