{ "title": "Şekersiz Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sekersiz-sutlac.jpg", "date": "20.01.2024 10:34:00", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Şekersiz Sütlaç, Sütlacı herkes çok sever. Özellikle ani şeker krizleri olanlar çok iyi bilir. Hem hafif hem de şeker oranı çok düşük bir tatlı, tatlı krizlerinde hayat kurtarır. Bu nedenle şekeri oranı azaltılmış bir tatlı türüne aşırı derecede ihtiyaç olduğu gün yüzüne çıkar. Hem pratik hem de şeker krizlerine bir çözüm var desem ne dersiniz.

Şekersiz Sütlacı artık şeker hastalarının düşmanı olan toz şekerden uzaklaştırmak mümkündür. Doğal meyvelerin şekerleri ile sütlacın tadına tat katıyoruz hem de toz şeker kullanmadan sütlaca doğal bir aroma katıyoruz. Uzak doğu ülkelerinin sağlıkları için en çok tercih ettikleri bu şekersiz sütlacın tadına eminim sizde bayılacaksınız. Uzak doğu ülkeleri sütlacı sıcak tüketmeyi tercih ederken, ülkemiz sütlacı dinlendirip soğuk tüketmeyi tercih eder. Ben de sütlacı soğuk servis ederim. Çünkü dinlenen sütlacın aroması ve tadı daha yoğun olur. Sizde özellikle çocuklarınızı ve şeker hastası olan yakınlarınıza bu şekersiz sütlacı hazırlamanız daha sağlıklı olacak ve bu lezzetten onları mahrum etmemiş olacaksınız.

Şekersiz Sütlaç Malzemeleri
Şekersiz Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle dört adet kayısıyı küp-küp ve küçük küçük doğrayıp bir kahve fincanı kuş üzümü ile harmanlayın ve bir su bardağı normal musluk suyu içinde bekletin. Hafif şişmesi için kesinlikle kaynatmayın yoksa şekeri ve aroması gider. Daha sonra 3 yemek kaşığı kırık pirinci yıkayıp süzün ve bir çay bardağı suyun içinde haşlamak üzere geniş bir kaba alın ve ocağın üstüne koyup ocağın altını yakın. Daha sonra suyunu çekmek üzere olan pirincin üzerine azar azar süt dökerek karıştırın. Karıştırmaya özen gösterin yoksa sütlaç topak topak olur. Daha sonra üzerine kayısıyı ve kuş üzümünü süzerek içine atın. Karıştırmaya devam edin.

Şekersiz Sütlaç, Sütlacın yoğun kıvama geldiğini anladığınızda aroması hazırlamak için dilerseniz bir paket şekerli vanilya veya dilerseniz çeyrek limon kabuğunu rendesi rendeleyerek sütlaca yoğun ve tatlı bir aroma katabilirsiniz. Bu yoğun tadı yakalamak için ocağın altının kapalı olmasına özen gösterin. Ocağın altı açıkken limon kabuğunu rendeler iseniz sütlaç ağırlaşır ve çok acı bir tat oluşur. Buda sütlaç da hiç de hoş olmayan bir tat oluşmasına neden olur. Bu küçük uyarıyı da yaptıktan sonra sütlacı servis edeceğiniz kaselere doldurun. Oda sıcaklığında soğuyan şekersiz sütlacın üzerine iri kıyılmış fındık, ceviz veya fıstık kırığını ekleyerek buzdolabında yaklaşık olarak bir saat dinlendirdikten sonra sevdiklerinize servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }