{ "title": "Sütlaç Güveci", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sutlac-guveci.jpg", "date": "20.01.2024 13:22:19", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte hazırlanan sütlaç daha sağlıklı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Sütlacı ister buzdolabında bekletip soğutup servis edebilir isterseniz de sıcak olarak tüketebilirsiniz. İki lezzette sütlaç güveçlerde ikram edilir. Güvecin topraktan olması nedeni ile bekleyen sütlaç bakteri oluşturmaz ve doğal tazeliğini korur. Bu nedenle sütlacı hazırlarken ya da fırınlar iken mutlaka toprak yapımı güveçleri tercih etmenizde fayda vardır. Şimdi Sütlaç Güvecin yapım aşamasına geçelim.

Sütlaç Güveci Malzemeleri
Sütlaç Güveci Nasıl Yapılır?

Sütlaç Güveci, Öncelikle pirinçleri musluk suyunda iyice yıkayıp süzün. Daha sonra pirinçleri haşlamak üzere geniş bir tencereye pirinçleri atın ve üzerine suyu ekleyip ocağa koyun. Suyunu çekmeye başlayınca sütü ekleyerek hızlı karıştırın. İçine aktarmak için sıcak suyun içinde mısır nişastasını ya da pirinç ununu ya da buğday nişastasını eriterek sütlacın içine karıştırın. Bu noktada hızlı hızlı karıştırmak çok önemlidir. Sütle iyice karışana kadar iyice karıştırın. Daha sonra sütlaç kıvama geldiği zaman vanilyayı ekleyerek karıştırın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve sıcakken güveç kaplarına boşaltın. Fırın tepsisi içine (Bir çay bardağı ya da bir su bardağı tepsinin ölçüsüne göre) su koyarak güveç kaselerini tepsiye yerleştirin. Son olarak üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkararak oda sıcaklığında ilk sıcağı gidene kadar bekleyip, servis edin. Dilerseniz farklı kuru yemişlerle süsleyerek şık bir sunum elde edebilirsiniz ancak sade üzeri yanık olan güveç sütlaç daha çok tercih edilir.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }