{ "title": "Sütlaç Sulu Olduysa", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sutlac-sulu-olduysa.jpg", "date": "19.01.2024 10:07:21", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Sütlaç Sulu Olduysa, sizlere sütlacı ve eğer sütlacınızın kıvamını tam tutturamadığınızda yani sütlaç sulu olduysa ya da koyu olduysa neler yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağız. Kadınlarımızın yaptığı günlerin baş tacı ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan sütlaç çok hafif bir o kadar da güzel bir tatlıdır. Yaptığınız her yemeğin sonunda güzel bir tatlı yemek isteyenlerin ilk tercihi yine sütlaçtır.

Hafif olmasının yanı sıra sütlaç, oldukça kolay yapılabilen bir tatlıdır. Bu yüzden çok tercih edilen bir tatlıdır. Ayrıca fazla bir malzemeye ihtiyacınız yoktur. Sütlacımızın malzemeleri şunlardır; süt, pirinç (Baldo pirinci tercih edilir), pirinç unu (Ya da nişasta), şeker ve de tercihen bir paket vanilya. Görüldüğü gibi bu malzemelerde her evde bulunan malzemelerdir. Yani kişi istediği zaman hayatını tatlandırabilir. O yüzden sütlaç toplumumuzda çok tercih edilen bir tatlıdır.

Sütlacın yapımı kolay olsa da bazen tatlımızı yaparken malzemelerimizin tam ayarını tutturamayabiliriz. Sayıyı kestiremediğimiz için malzemeyi fazla ya da az atabiliriz. Yani sütlacımız sulu ya da koyu olabilir. Bu usta aşçıların bile yapabildiği bir hatadır. Onun için sütlacınız sulu olduysa ya da koyu olduysa üzülmenize gerek yoktur. Sütlacınız soğumuş olsa da hatta ve hatta sütlacınızı kaselere boşaltmış olsanız dahi dert etmeyin. Çünkü bu hataları düzeltme şansınız vardır. Şimdi sizlere bu hataları nasıl düzelteceğinizi ya da sütlacınızı nasıl kıvamlı hale getirebileceğinizi anlatalım.

Sütlaç sulu olduysa yani sütlacın içindeki pirinç taneleri sütlacınızın içinde yüzüyorsa, sütlacınız tam donmuyor ya da sütlacınızın daha koyu olduğunu düşünüyorsanız. Yapacağınız şey basittir. Eğer sütlacınız donmuşsa tencerenize çok az süt ya da su atın, donmamışsa bunu yapmanıza bile gerek yoktur. Sütlacınızı tencereye boşaltın içine biraz daha pirinç unu ya da nişasta atınız. Tencerenizi pirinç tanelerinin birbirinden ayrıldığından emin olduktan sonra sütlacınız kaynayana kadar karıştırınız. Yapılan sütlacın sulu olması dışında koyu olması ya da şekerli veya şekerinin az olması gibi sorunlar ile karşılaştığınızda da yapacağınız işlem yine aynıdır. Sadece yaptığınız sütlacı tencereye boşaltıp üzerine eksik olarak düşündüğünüz malzemeyi ekleyip kaynayana kadar karıştırmanız yeterlidir.

Bu makalemizde sizlere sSütlacınız sulu olduysa ya da kıvamı iyi değilse neler yapılabileceğini anlatmaya çalıştık. Yapılan işlemin çok basit olduğunu, hata yaptığınız için üzülmenize gerek olmadığını belirttik. Kısaca sütlacınızı eksik olan maddeyi attıktan sonra tekrar kaynatmanız gerektiğini ve pirinç tanelerinin tencerede homojen bir şekilde dağılması gerektiğine dikkat etmeniz gerektiğini vurguladık. Umarım verdiğimiz bilgiler işinize yarar. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }