{ "title": "Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sutlac-tarifi-pirinc-unsuz.gif", "date": "20.01.2024 04:25:20", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Sütlaç tarifi pirinç unsuz, Anadolu kültürüne ait gerçek sütlaç, nişasta pirinç unu veya koyulaşmasını sağlayan hiçbir katlı maddesi katılmadan sadece pirinç ile yapılan sütlaçtır. Sütlaca o koyu kıvamı verebilmek zor olduğundan, pek çok insan kolayına kaçmak için nişasta veya pirinç unundan yararlanmıştır. Sütlacı istenilen kıvamı verebilmek için sütlaç yaparken kullanılan pirincin cinsi ve kalitesi çok önemli bir rol oynamaktadır. Diğer önemli bir ayrıntı ise pirincin içindeki nişastanın mükemmel bir şekilde süte geçmesini sağlamak için, sütün üzeri kaymak tutuncaya kadar kaynatmaktır. Size vereceğimiz bu tarif, sevdiklerinize pastaneden alınan tatlıları aratmayacak muhteşem lezzette bir sütlaç yapmanıza yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.

Pirinç Unsuz Sütlaç Malzemeleri
Pirinç Unsuz Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta büyüklükte bir teflon tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyuyoruz. Daha sonra pirinçleri bir iki suda çevirecek kadar fazla olmayacak şekilde yıkıyoruz. Fazla yıkamak pirincin nişastasını alacağından sütlacın koyulaşmasına engel olur. Tenceredeki su kaynadığında, pirinçleri suya atıyoruz. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar iyice pişiriyoruz. Eğer su az gelirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Pirinçler yeteri kadar piştikten sonra, ocağın altını kapatarak ılınmasını bekliyoruz. Sütü çok sıcak iken ilave ederseniz sütün kesilmesine sebep olabilirsiniz. Pirinçler yeterince ılındıktan sonra sütümüzü ilave ediyoruz. Süt bir taşım kaynayınca şekeri ilave ederek, erimesi için karıştırıyoruz ve sütün üzeri kaymak tutuncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan hemen sonra kepçe yardımı ile tencereyi karıştırıp dibinden olacak şekilde alarak, servis edeceğimiz sütlaç kaselerine dolduruyoruz. Sütlaç kaselerini iki saat kadar oda sıcaklığında kendini çektikten sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Soğuyan sütlacı üzerine tarçın dökerek veya sade olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Sütlaç yaparken pastörize süt yerine gülük süt kullanırsanız, daha kıvamlı bir sütlaç elde edersiniz.
" } ] }