{ "title": "Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sutlac-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 04:19:34", "author": "Şâhân", "article": [ { "article": "
Bazılarımıza şerbetli tatlılar ağır gelmektedir bu sebeple sütlü tatlıları tercih etmektedirler. Sütlaç tamda böyle düşünenler için şerbetli tatlı yerine sütlü tatlıları tercih edenler için vazgeçilemeyecek bir lezzettir. Hem hafif hem sağlıklı hem de lezzet yönünden muhteşem bir tatlıdır. Küçüğünden büyüğüne hepimizin severek yiyeceğimiz tatlının tarifi;

Sütlaç Malzemeleri

1 litre süt.

1 su bardağı su.

1 çay bardağı toz şeker.

1 çay bardağı pirinç.

2 tatlı kaşığı pirinç unu.

Üzeri için tarçın.

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Bir çay bardağı pirinci güzelce yıkayın. Orta büyüklükteki tencereyi orta derecedeki ateşin üzerine koyun. Tencereye bir çay bardağı pirinci ve bir bardak suyu ekleyin. Pirinçler iyice suyunu çekene kadar pişirin. Bir litre soğuk sütü tencereye ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Başka bir kaba 2 tatlı kaşığı pirinç unu koyun. 1 su bardağı soğuk suyu da üzerine koyup iyice ezin.

Tencerede kaynayan sütten 5-6 kaşık alıp kaba koyun. Kaba koyduğunuz 5-6 kaşık kaynar sütle pirinç unu ılıyınca kabta ki bütün malzemeleri tencereye ekleyerek 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Son dakikalarda 1 çay bardağı toz şekeri ekleyip bir iki kere karıştırın. Ocaktaki ateşi söndürdükten sonra sütlacın ılımasını bekleyin. Ilıklaştıktan sonra kaselere koyun ve üzerine isteğe göre tarçın serpin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Sütlacımız hazır Afiyet Olsun.
" } ] }