{ "title": "Sütlaç Tatlısı", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sutlac-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:43:24", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Sütlaç Tatlısı, hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici yanı bulunan sütlaç tatlısı aynı zamanda da bol protein içeren bir tatlıdır. Bu özelliği sebebi ile sütlaç tatlısı için oldukça sağlıklı bir tatlı türü olduğunu rahatlıkla söylemek mümkündür. Bu sebepten ötürü sütlaç tatlısının diğer tatlılara göre en sağlıklı tatlı türü olarak rahatlıkla önerebiliriz. Sütlaç tatlısı özellikle de çocuklarınızın süt içme alışkanlığı edinmemesi halinde alternatif olarak sunabileceğiniz önemli bir tatlı türüdür. Süt içmek istemeyen çocuğunuza sütlaç yedirebilirsiniz.

Sütlaç tatlısı kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından ünlü düşmesi yaşayıp yeni bir isim almış kelimedir. Bu kelimenin aslı sütlü aş yani sütlü yemek anlamına gelmektedir. Bu sebepten ötürü sütlaç tatlısını bir tatlı olmasından öte bir yemek olarak adlandırılmıştır. Bu durumun en temel sebebi ise yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi besleyici yönünün bulunmasıdır.

Sütlaç tatlımız sütlü bir tatlı olması sebebi ile içinde şerbet bulunan tatlılara göre daha hafif bir tatlı olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebepten ötürü tatlı krizine giren hanımlara sütlaç yemelerini tavsiye ederiz. Zira sütlaç tatlısını tüketmeleri halinde daha az kalori tüketmiş olacaklarını belirtmek gerekir.

Sütlaç Tatlısıİçin Gerekli Olan malzemeleri
Sütlaç Tatlısının Üzerini Süslemek için
Sütlaç Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak yapışmayan ve yanmayan bir tencere tercih etmeniz gerekir. Eğer böyle bir tencere tercih etmeyecekseniz ocağınızın üzerine tencerenizi almadan önce dibini bir miktar sudan geçirmeniz gerekir. Aksi takdirde sütlaç tatlısının dibinin tutması daha kolay olur. Ocağa almış olduğumuz tenceremizin içerisine ise yaklaşık olarak 3 su bardağı kadar suyu koyarak kaynamasını bekleyiniz. Pirinçlerimizi tatlımızı yapmadan önce ayıklayıp yıkamamız gerekir. Bunu yaptıktan sonra ısınmış olan suyun içine pirinçlerimizi bırakmamız gerekir. Kaynamış suyun içine koyduğumuz pirinçleri kısık ateşte uzun bir müddet pişiriniz. Pişirme esnasında sütlaç tatlısı dibine yapışmaması adına sürekli olarak karıştırmanız gerekmektedir.

Pirinçlerimizin iyice suyunu çekmiş olduğunu gördüğünüzde ise artık sütünü ilave etmeniz gerekir. Süt eklendikten sonra ise yaklaşık olarak 5 dakika beklemeniz gerekir. Son kısmında ise şekerini içine katmamız gerekir. Şekerin iyice eridiğini görünceye kadar karıştırmanız gerekmektedir. Artık dibini kapatıp son kez dibinden olacak biçimde bir kepçe yardımı ile karıştırmanız gerekir. Aksi halde dibine yapışma ihtimali yüksektir. Artık sütlaç tatlısını kaselere doldurabilirsiniz. Belirli bir süre beklettikten sonra üzerine ceviz ve tarçın serperek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyelim.
" } ] }