{ "title": "Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/sutlac(1).jpg", "date": "20.01.2024 09:13:54", "author": "Fethiye", "article": [ { "article": "
Sütlaç; ülkemizde neredeyse hazırlanmayan bir yöre bulunmayan, Edirne'den Hakkari'ye kadar her yerde aynı şekilde yaygın olarak bilinen, Türk mutfağının en emektar tatlılarından biridir. Sütlacın bu kadar yayılmasının ve çok meşhur olmasının aslında öyle büyük bir püf noktası yoktur. Zaten öyle özel bir yöresi yoktur. Muhallebiyle birlikte Anadolu'nun ve hatta çevredeki coğrafyaların tamamına mal olmuş bir tariftir. Ama tahmini bir sebep gösterilirse; ana malzemeler olan şeker, pirinç ve sütün; iklimi fark etmeksizin her bölgede kolayca bulunabilecek ürünler olması mutlaka sütlacın daha çok tercih edilmesinde etkili olmuştur. Bunun dışında; hazırlaması da son derece kolay bir tariftir. Yazının devamında da hepimiz mutlaka tatmış olsak da bu efsane tatlıyı bir kez de kendisi hazırlamak isteyenlere yardımcı olmak adına; gerekli malzemeler listesi ve adım adım sütlaç tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin:

Sütlaç için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıda verilen malzeme miktarları 4-5 kişilik standart sayıda servis için uygundur. Farklı sayıda servis yapacak olanların, malzeme miktarlarını yukarıdakilerle orantılı olarak ayarlaması gereklidir. Fakat; çok sayıda servis yapılacak olsa bile, malzemelerin asla büyük miktarlarda karıştırılmadan, yukarıda verilen miktarlara bölünmesi ve sütlacın o şekilde hazırlanması tavsiye edilir. Böylece; sütlacın tat yoğunluğu istenenden çok daha fazla olacaktır.

Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
" } ] }