{ "title": "Tarçınlı Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/tarcinli-sutlac-tarifi(2).jpg", "date": "18.01.2024 23:42:41", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Tarçınlı sütlaç tarifi, az zahmetle kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz çok olay lezzetli besleyici ve bol protein deposu olan tarçınlı sütlaç, tatlıların en sağlıklısı olarak adlandırılır. Süt içmesini sevmeyen çocuklarınıza sütlaç yedirerek, günlük protein ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Tarçınlı sütlaç sütlü bir tatlı olması dolayısı ile şerbetli tatlılara göre çok daha hafiftir. Kilo almak istemeyen hanımların tatlı krizleri tuttuğu zamanlarda sütlaç yemeyi tercih etmeleri çok daha uygun olacaklardır. Hepinize kolay gelsin.

Tarçınlı sütlaç Tarifi Malzemeleri
Üzeri için
Tarçınlı sütlaç tarifi pişirmek için büyük bir tencereyi, ocağın üzerine koyalım. Tencerenin dibi tutmaması için su ile çalkalayın ocağın üstüne koyalım. Ocağın üstüne koyduğumuz tencerenin içine 3 su bardağı suyu boşaltalım ve kaynamaya bırakalım. Daha önce ayıklayıp yıkamış olduğumuz, pirinçleri ocakta kaynayan suya ilave edelim. Pirinçleri yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştıralım. Tarçınlı sütlaç tarifi pişirirken taşmaması için tencerenin ağzını açık bırakalım. Pirinçler suyunu çektiği vakit, sütü ilave edelim pirinç ve sütün özleşmesi için 5-6 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonra da şekeri ilave edelim şekeri eriyene dek bir süre sütlacı karıştın ve ocağın altını kapatalım. Ocaktan aldığımız sütlacı karıştırıp, dibinden olacak şekilde kepçe yardımı ile servis edeceğimiz kaselerin içine dolduralım. İki saat kadar oda sıcaklığında bekledikten sonra buz dolabına soğumaya bırakalım. Tarçınlı sütlaç tarifi tatlısının üzerine tarçın ve ince kıyılmış ceviz parçaları ile süsleyerek soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!
" } ] }