{ "title": "Tuzlu Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/tuzlu-sutlac.jpg", "date": "20.01.2024 16:13:39", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tuzlu sütlaç; tarifi mi olur demeyin. Mutlaka deneyin. Göçmen ailelerde özellikle bu tarz farklı yemekler sofralarında her zaman yer almıştır. İnanılması zor olsa da tuzlu sütlaç var ve çok lezzetlidir. Şimdiye kadar sütlü tatlılar arasında çok sevilen ve çokça tüketilen tatlıların başında gelen sütlacı şimdiye kadar hep şekerlisini yedik ama bundan sonra ezberledi bozan bir tarifle karşı karşıya geliyoruz. Tuzlu sütlaç görenleri ve yiyenleri gerçek anlamda hayrete düşürüyor. Hem duyduklarına inanmıyor hem de tadına bakınca inanmıyorlar. Sizde misafirlerinize veya arkadaşlarınızı şaşırtan farklı bir tarife imza atın. Herkesin aklında gelmeyen farklı lezzetler yaparak tarif defterinize bir farklı tarifi daha geçirin. Dilerseniz sizleri daha fazla merak ettirmeden hemen tarife başlayalım.

İşte tuzlu sütlaç hazırlamaya başlayalım.

Tuzlu sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
Tuzlu sütlaç tarifinin hazırlanışı ve nasıl yapılır?

Öncelikle kullanacağınız sütün hazır değil açık bulabilirseniz açık süt kullanmanızı tavsiye ederim lezzet açısından daha fazla lezzetlidir. Şimdi tuzlu sütlaç yapımına başlayalım. İlk önce sütlacı pişireceğiniz bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine pirinçleri iyice yıkayın nişastası gidene kadar bol suyla durulayın ve tencereye koyun üzerine suyu boşaltın suyun ölçüsü pirinçlerin üzerini basacak ve iki parmak geçecek kadar olması yeterli olacaktır. Pirinçler kaynayıp suyu çekmeye başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte ağır ağır pişirin. Pirinçler tamamen açılıp yumuşadıktan sonra başka bir tencereye sütü koyun ve altını açıp kaynatın. Süt kaynadıktan sonra pirinçleri içine dökün ve tuzunu ilave edin ve karıştırın. Bu şekilde ağır ağır kaynatarak özünü bulana kadar pişirin. İyice kıvamını bulduktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Tuzlu sütlaç tarifi hazır. Kaselere pay ederek koyun ve ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın. Eğer soğutacaksanız dışarıda biraz havalandırın ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin yaklaşık olarak bir saat kadar bekletin ve sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }