{ "title": "Yumurtalı Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/yumurtali-sutlac.jpg", "date": "21.01.2024 07:15:44", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Yumurtalı Sütlaç, doğru yapılırsa tadına doyulmayan hem çok lezzetli hem de sevilen bir tatlıdır. Ülkemizde özellikle Karadeniz Bölgesinde sıkça yapılan ve özel günlerde sunulan bu tatlı hem pratik hem de besleyicidir. Yumurtalı sütlaç yapmak için önemli olan sunum sırasında yumurta kokusunun gelmemesi ve yiyeni rahatsız etmemesidir. Yumurtalı sütlaç çocukların beslenmesinde ve özellikle emziren annelerin beslenmesinde önemli bir tatlıdır.

Yumurtalı Sütlaç Malzemeleri
Yumurtalı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçler yıkanır ve süzülür daha sonra iki su bardağı su ile iyice açılana kadar haşlanır ve tekrar süzülür. Daha sonra Pirinçlerin içinde piştiği suya süt, şeker ve vanilya eklenir ve kaynayana kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Şeker eridikten sonra pirinçler ve nişasta eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Bu sırada başka bir kâsede çırpılan yumurta sarısı ocağın altı kısılarak yavaş yavaş eklenir. Burada dikkat edilmesi gereken yumurtanın pişmeden hemen karışa bilmesidir. Birkaç dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır ve ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırılır. On dakika kadar dışarıda bekletilip üzeri kabuk bağlaması sağlanır. Sütlaçlar daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırına alınır ve yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir. İsteyen ve öyle seven kişiler üzerini iyice yakabilir. Fırından alındıktan sonra soğutulur ve üzeri istenilen kuru yemişler ile süslenerek servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }