{ "title": "Yumurtasız Fırın Sütlaç", "image": "https://www.sutlactarifi.gen.tr/images/yumurtasiz-firin-sutlac.jpg", "date": "19.01.2024 16:43:17", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Yumurtasız Fırın Sütlaç, Sütlaca bambaşka bir bakış açısı kazandıran fırın sütlacı hiç daha önce denediniz mi? Dışarıda satılan fırın sütlacı artık unutun. Yapımı çok kolay ve mükemmel olan bu lezzeti artık sizde eviniz de kolayca hazırlayabileceksiniz. Uzak Doğu ülkelerinin özellikle sıcak bir yemek olarak tüketmek istedikleri bu lezzeti, kendi Ülkemizin hemen hemen kesiminde soğuk bir tatlı olarak tüketilir. Sütlacın fırında yanık kokusu ile buluşan enfes olan bu tatlıyı sizde sevdiklerinizle buluşturup sofranızı taçlandırın. Eminim sütlacın dayanılmaz tadına şahit olmuşsunuzdur. Şimdi fırında sütlaç yemenin tam zamanı mutlaka deneyin, Eminim pişman olmayacaksınız.

Yumurtasız Fırın Sütlaç Malzemeleri
Yumurtasız Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle yarım su bardağı pirinçleri musluk suyunda yıkayıp süzün. Daha sonra genişçe derin bir kap alıp ocağın üzerine koyun ve ocağın altını açın. Daha sonra bir litre sütü ekleyin bir litre sütü kaynatıp pirinçleri üzerine yavaş yavaş döküp karıştırın. Bu arada sürekli karıştırın ki dibi tutmasın ve topak topak olmasın. Daha sonra bir su bardağı sıcak su içine üç yemek kaşığı mısır nişastası ya da üç yemek kaşığı buğday nişastasını döküp eriyene kadar karıştırın. Daha sonra eriyen nişastalı suyu yavaş yavaş sütlacın içine acele etmeden dökün ve sütlacı hızlı hızlı karıştırın. Yoksa nişastalar süt ile karışmaz ve sütün çürümesine ve un gibi dağılmasına neden olur ki bu da sütlaca kesinlikle istemediğimiz bir görüntü oluşmasına neden olur.
" } ] }