Öncelikle pirinci iyice yıkandıktan sonra, yarım saat kadar ılık suda bekletin ve sonra yine bol suyla yıkayın ve ince delikli bir süzgeç yardımıyla sudan çıkarın ve süzün.
Üzerine suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye ete kadar pişirip. Üzerine sütü, vanilya ve şekeri sırasıyla ekleyin ve iyice pirinçleri yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra nişastayı 2-3 yemek kaşığı kadar suyla karıştırılarak sütlacın içine ilave ederek karıştırın. Bu şekilde 5-6 dakika kadar pişirin. Başka bir kapta yumurta sarısını çırparak kabın içine bir kepçe sütlaç koyun ve hazırladığınız bu karışımı sütlacın içine döküp karıştırın. Birkaç taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Sütlacınız piştikten sonra fırın ısısına dayanıklı kanlar veya küçük güveçler kullanın. Sütlaçları kaselere paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Yalnız fırın tepsisinin içini kablarının yarısına gelecek şekilde suyla doldurun ve fırının en üst rafına yerleştirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Yalnız hemen kızarana kadar bir yere ayrılmayın çünkü bu süre çok kısa sürecektir. İki kişilik fırında sütlaç tarifi hazır. Şimdiden ikinize de afiyet olsun.