Öncelikle bir çay bardağı kırık pirinçleri normal musluk suyunda yıkayıp geniş bir tencereye koyun. Üzerine bir çay bardağı sıcak su doldurup, ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Suyunu çektikten sonra üzerine yavaş yavaş bir litre sütü ekleyin ve karıştın. Daha sonra üzerine bir çay bardağı sıcak su içinde mısır nişastasını eriterek süt kaynadıktan sonra azar azar üzerine ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
Yoksa topak topak olur. Bu da sütlaç da hiç istemediğimiz bir görüntü ve tada yol açar. Sütlaç kıvama geldiği zaman üzerine azar azar bir su bardağı toz şekeri ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Yoksa sütlaç şerbetlenir ve istediğimiz kıvamı yakalamamızı engeller. Daha sonra bir paket şekerli vanilya ekleyip sütlacı karıştırın. Daha sonra ocağın altını kapatarak alüminyum kaselere doldurun. Daha sonra fırın tepsisine biraz su dökerek alüminyum kaseleri su dolu fırın tepsisine teker teker dizin. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp servis edin.
Afiyet Olsun.