Orta boy tencerenin içerisine pirinci koyun.
Daha sonra üzerine suyu ilave ederek pişmesi için ocağa koyun. Pirinçleri suyu azalana kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra içerisine sütü ilave edin. Sütü ilave ettikten sonra tekrar kaynaması için ocağa koyun. Belli bir süre kaynadıktan sonra sütün kıvamında koyulaşma olacaktır. Süt koyulaşmaya başlayınca ve pirinçler piştikten sonra şekerini ilave edin. Sütlaca şekeri ilave ederken sulu olması gerekir yanı sütün çok koyulaşmasına gerek yok. Çünkü fırına atılacağı için sulu olması gerekir. Sütlacın suyunu siz kendiniz ayarlayın. Eğer çok koyu olduysa suyunu çok çektiyse su ilave edebilirsiniz. Şekerini ilave ettikten sonra ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ilave ederek ocaktan indirin. Ocağı söndükten sonra fırın kabının içerisine bir miktar su koyun. Daha sonra güveçlerin içerisine ocaktan indirdiğiniz sütlacı doldurup tepsiye dizin.
Bu işlemi tamamladıktan sonra fırın tepsisini daha önceden ısıtılmış 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra belli bir süre soğutun. Soğuduktan sonra üzerini ceviz ya da üzüm ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.