Öncelikle pirinçleri temizleyip güzelce yıkıyoruz. Yıkanan pirinçleri 1,5 su bardağı suda iyice açılana kadar haşlıyoruz. Diğer tarafta sütümüzü bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayan sütümüzün içerisine vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayan sütün içerisine önceden haşlanan ve iyice açılan pirinçleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Üzerine şekerimizi ekleyip karıştırıyor ve rendelenmiş limon kabuklarını ekliyoruz. Pirinç ununu topaklanmaması için yarım çay bardağı ılık ya da soğuk su ile inceltiyoruz. İncelttiğimiz pirinç ununu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Bu arada dibine tutmasın diye sütlaç olana kadar sık sık karıştırmakta fayda var, yoksa tencerenin tabanına yapışabilir.
Sütlaç koyulaşmaya başladığında yine ocak kısık şekildeyken 5-6 dakika daha kaynatıyoruz. Pirinç ununun ya da kullandığımız nişastanın kokusu gittiğinde sütlaç hazır demektir. Bu arada küçük bir not eğer şekerini az bulursanız üzerine ocaktan almadan önce ekleyebilirsiniz. Hazır olan sütlacı sütlaç kaselerine alıp serin bir yerde soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan sütlaçların üzerine seviyorsanız Hindistan cevizi ve tarçını ekleyip buz dolabında iyice soğumasını bekliyoruz. İyice soğuyan sütlaçlarımızı dolaptan çıkarır çıkarmaz servis edebiliriz.
Afiyet olsun.