Yanmaz ve yapışmaz bir tencere kullanmayacaksanız, ocağın üzerine almadan önce tencerenin dibini sudan geçiriniz. Ocağa aldığımız tencerenin içine 3 su bardağı su koyarak kaynatıyoruz. Daha önceden ayıklayıp yıkayarak hazırlamış olduğumuz, pirinçleri su kaynadıktan sonra ilave ediyoruz. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ve pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için arada bir karıştırarak, pişiriyoruz. Pirinçler suyunu çekti ise sütü ilave edip 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Son olarak şekeri ilave edip bir miktar şekeri eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Altını kapattıktan sonra karıştırıp, dibinden olacak şekilde kepçeyle alıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz.
İki saat oda sıcaklığında bekledikten sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Üzerine tarçın ve ceviz parçaları ile süsleyerek soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.