1.5 su bardağı pirinci küçük bir tencere içinde iyice pişiriyoruz, pirincimizi ara sıra karıştırmayı unutmuyoruz aksi halde dibi tutar. Pirincimiz pişmeye yaklaştığı zaman 1 kilo sütü orta boy bir tencereye koyarak kaynatıyoruz, pişen pirinci içine karıştırıyoruz, üzerine 1.5 su bardağı şekeri ilave ediyoruz eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Bu arada 1 kahve fincanı buğday nişastasını bir kâse içerisinde, 1 su bardağı su ile iyice eriyene kadar karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş karıştırarak buğday nişastamızı ilave ediyoruz. Topaklanmasını önlemek için karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz, üzeri göz göz olduğu zaman hazır demektir, ocaktan almadan önce vanilyamızı ekleyip tekrar iyice karıştırarak vanilyanın karışmasını sağlıyor ocaktan alıyoruz.
Sıcakken servis kaselerimize koyarak soğumasını bekliyoruz. Yarım saat dışarıda beklettikten sonra buzdolabımıza alıyoruz ve istediğimiz zaman üzerine tarçın ekerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.