Pirinçleri iyice yıkayarak, tencerenin içerisine alınız.
Üzerini geçecek kadar su ve birazcık tuz koyarak kaynamaya bırakın. Pirinçler iyice şişip, pişene kadar kaynatın. 1 litre sütün içinden bir çay bardağı kadar sütü ayırarak, nişasta ile vanilyayı içine katın. İyice eriyene kadar karıştırın. Pirinçler yumuşadıysa süt ve şekeri ilave ederek, orta ateşte karıştırarak pişirin. Bu arada nişastalı karışımı bir cezveye koyarak, ateşte koyulaşana kadar pişirin. Bunu kaynamakta olan pirincin içerisine yavaşça karıştırın. Beş dakika daha pişirerek ateşin altını kapatın. Karışımdan 1 kepçe kadar alarak, kalanları fırına koyacağınız kaplara paylaştırın. Ayırdığınız sütlaca yumurta sarısını karıştırın. Kapların üzerine bu karışımdan koyun. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kapların boşluklarına biraz su koyun. 200 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi koyarak, sütlaçların üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırında sütlaçları ister ılık, isterseniz soğuk olarak üzerine tarçın ilave ederek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.