Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen müthiş hafif tatlı tarifi. Şimdilerde ise mısır nişastası kullanarak yapılan yufkaların kurtulmasından elde ettikleri güllaç yapraklarını süt ve şeker ile ıslatarak yapılan bir tatlı.
Gül suyunu zaman içinde ilave ettikten sonra tatlının ismi de ona uygun olsun diye güllü aş diye koymuşlar. Bu nedenle ismi ile ortak tatlı çeşitlerimizdendir. Hemen bu nefis tarifi denemenizi tavsiye ederim. Üstelik de çok kolay hem hesaplı hem de zamandan çalmadan pratik bir şekilde hemen yapıp 1-2 saat içinde sevdiklerinizle beraber toplanıp yiyebileceğimiz bir tatlı tarifi. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.