Pirinçler temizlenir ve yıkanır. Yıkanan pirinçler küçük bir tencere ya da tavada suyla haşlanır. Geniş bir tencereye süt konulur ve ocağa alınır. Kaynayan sütün içerisine önceden haşlanan ve açılan pirinçler ilave edilir ve karıştırılır. Bir paket vanilyayı da karışımın içine koyup ardından toz şekeri ilave ederiz. Küçük bir kâseye aldığımız pirinç unu ya da nişastayı içine çok az ılık su koyarak inceltiyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak sütlacın içerisine ekliyoruz.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelmesini bekliyoruz. Koyu bir kıvama gelen ve pirinç unu kokusu giden sütlacı artık ocaktan alabiliriz. Ocaktan aldığımız sütlacı servis yapacağımız kaselere alıyor ve ardından ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan sütlacın üzerini tarçın ve Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat kadar soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan sütlacımız artık servise hazır.
Afiyet olsun.