1 çay bardağı pirinci bol su ile yıkıyoruz.
Sütlacı yapacağımız tencereye bir su bardağı suyu ekleyip üzerine yıkadığımız pirinci koyuyoruz. Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz. Önceden ılık suda beklettiğimiz incirleri minik minik doğrayıp üzerine yarım çay bardağı su koyuyoruz ve tavada kavuruyoruz. Yeterince yumuşayan incirleri sütlaç kaselerinin içine eşit miktarda dağıtıyoruz. Diğer bir yandan piştiğinden emin olduğumuz pirincin üzerine sütü ekliyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra şekeri ve vanilini koyuyoruz. Bu şekilde yine 5 dakika daha kaynasın. Sonrasında küçük bir kâseye aldığımız nişastanın üzerine 2-3 kaşık kaynamış sütü ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp sütlacın üzerine döküyoruz. Çok kısa bir süre iki taşım kaynatmak yeterli olacaktır. Ocağı kapatıp incirleri koyduğumuz kaselerin üzerine sütlacı dolduruyoruz. Ancak tepeleme dolmasın fırına konduğunda sorun yaşanmasın.
Fırının yalnızca üst ızgaralarını yakıyoruz. Fırın tepsisine dizdiğimiz sütlaçları 180 derece ısıttığımız fırına veriyoruz. Üzerleri yeterince kızardığında çıkarıp servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.