Muhallebili Güllacın öncelikle muhallebisini hazırlayalım. Derin bir tencereye sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı koyalım. Tencereyi orta ateşe alıp, iyice karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Muhallebi kaynadıktan yarım paket margarini içine ekleyelim. Margarin eridikten sonra krem şantiyi ilave edip, mikser yardımıyla iyice çırpalım. Muhallebimiz hazır. Derin bir tencereye güllacı ıslatmak için sütü ve şekeri ısıtalım. Çok ısıtılmamalı aksi takdirde güllaç yaprağı hamur haline gelir. Geniş bir kaba ısıttığımız süt ve şekeri dökelim.
Güllaç yapraklarını bu karışımın içinde ıslatıp tepsiye dizelim. Islattığımız güllaç yaprakları tepsiye dizdikten sonra dördüncü yaprağın üzerine hazırladığımız muhallebiyi eşit bir şekilde dökelim. Diğer kalan güllaç yapraklarını da ıslatıp muhallebinin üzerine koyalım. Hazırladığımız Muhallebili güllacımızı soğuması için 1 saat buzdolabında bekletelim. Muhallebili güllaçımız soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.